Μελέτη της γεύσης του πικρού στην ουσία PTC σε ομάδα ατόμων ελληνικής καταγωγής

Πτυχιακή Εργασία 9672 329 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Μελέτη της γεύσης του πικρού στην ουσία PTC σε ομάδα ατόμων ελληνικής καταγωγής
Συγγραφέας:
Παναγιωτάκης, Σακελλάριος
Περίληψη:
Στην παρούσα εργασία αναλύεται η αίσθηση της γεύσης σε ανατομικό, φυσιολογικό και βιοχημικό επίπεδο. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη μοριακή δομή του μορίου του φαινυλθειοκαρβαμίδιου. Πραγματοποιείται λεπτομερής ανάλυση της δομής και της φαινοτυπικής έκφρασης του γονιδίου TAS2R38 καθώς και αναφορά σε συσχετίσεις του φαινότυπου με ορισμένα χαρακτηριστικά, παθήσεις και διατροφικές συνήθειες. Τέλος, παρατίθεται η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα του πειράματος που εκπονήθηκε σε δείγμα εθελοντών Ελληνικής καταγωγής.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2013-10-25
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Λοιπά Θέματα:
Φαινυλθειοκαρβαμίδιο (PTC)
Πικράδα (Γεύση)
Γεύση
Διατροφικές συνήθειες - Ελλάδα
Περιγραφή:
viii, 61 σ. : εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0