Από το αμπέλι στο ποτήρι μας: τα Logistics του κρασιού: εμπειρική διερεύνηση στην Κύπρο

Πτυχιακή Εργασία 6243 208 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Από το αμπέλι στο ποτήρι μας: τα Logistics του κρασιού: εμπειρική διερεύνηση στην Κύπρο
Συγγραφέας:
Αντωνίου, Χριστίνα
Περίληψη:
Η παρούσα πτυχιακή μελέτη, με θέμα: «Από το αμπέλι στο ποτήρι μας: Τα Logistics του κρασιού. Εμπειρική διερεύνηση στην Κύπρο», σκοπό έχει τη μελέτη της εφοδιαστικής αλυσίδας για την παραγωγή του κρασιού και την παρουσίαση αυτής, με όλες τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει σε όλα τα στάδια της κάθε λειτουργίας Logistics. Ερευνά πρακτικές παραγωγής και προώθησης που εφαρμόζονται σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις συνθήκες που επικρατούν στην κυπριακή αγορά του κρασιού. Για την πραγματοποίηση των σκοπών αυτών έγινε επίσκεψη σε εργοστάσιο οινοπαραγωγής στο χωριό Όμοδος στην Κύπρο, όπου λήφθηκε φωτογραφικό υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα εργασία. Η έρευνα που διεξήχθη στα πλαίσια αυτής της εργασίας έδωσε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση των λειτουργιών Logistics από τις κυπριακές οινοβιομηχανίες. Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτής, η εργασία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Εφοδιαστική είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των επιχειρήσεων, τόσο της οινοπαραγωγής όσο και των άλλων κλάδων, που παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην ορθή λειτουργία και επιβίωσή τους.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2009-10-16
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Λοιπά Θέματα:
Εφοδιαστική - Κύπρος
Logistics - Cyprus
Οίνοι και οινοποιία - Βιομηχανία και εμπόριο - Κύπρος
Wine and wine making - Cyprus
Περιγραφή:
86 σ., εικ., πίν., διαγρ., σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

, Antoniou.pdf