Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με αντικείμενο την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εθνικών εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα

Πτυχιακή Εργασία 29452 5 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με αντικείμενο την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εθνικών εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα
Συγγραφέας:
Δήμας, Ιωάννης, Μιχαήλ
Επιβλέπων καθηγητής:
Σοφιανοπούλου, Χρύσα
Περίληψη:
Ένα από τους μορφωτικούς στόχους των εκπαιδευτικών συστημάτων, που μάλιστα είναι και από τους πρωτεύοντες, είναι οι μαθητές να αποκομίσουν τις γνώσεις εκείνες που θα τους είναι χρήσιμες καθ’ όλη την πορεία τους σε αυτά. Ένας κλασσικός τρόπος μέτρησης ικανοποίησης αυτού του στόχου είναι μέσω της συμμετοχής των μαθητών σε διαγωνισμούς και δοκιμασίες που αφορούν συγκεκριμένη και μικρή ύλη ενός μαθήματος μιας μικρής περιόδου του έτους.
Στην Ελλάδα από το 2021 και έπειτα διεξάγονται Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα μια φορά το χρόνο για την αξιολόγηση του παραπάνω στόχου που αφορά ύλη συγκεκριμένων βαθμίδων εκπαίδευσης, το δημοτικό και το γυμνάσιο.
Μέχρι σήμερα αυτές οι εξετάσεις έχουν έντυπη μορφή. Συγκεκριμένα οι μαθητές απαντούν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που είναι και η πλειοψηφία, και ερωτήσεις σύντομής απάντησης. Οι εξετάσεις γίνονται σε δυο μαθήματα, τα Μαθηματικά, και τη Νεοελληνική Γλώσσα. Στόχος αυτής της πτυχιακής είναι να φτιαχτεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα είναι δυνατόν να διεξαχθούν αυτές οι εξετάσεις για το κομμάτι των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής στο μάθημα των Μαθηματικών.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-10-15
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εκπαιδευτική τεχνολογία
Λέξεις-κλειδιά:
Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα, ηλεκτρονική πλατφόρμα, Μαθηματικά, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής
Περιγραφή:
72 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

IoannisDimas.pdf

3 MB