Πλατφόρμα Διαχείρισης Εγγράφων

Πτυχιακή Εργασία 29438 7 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Πλατφόρμα Διαχείρισης Εγγράφων
Συγγραφέας:
Καραδήμου, Μαρία-Άννα, Ευάγγελος
Επιβλέπων καθηγητής:
Βιόλος, Ιωάννης
Περίληψη:
Στη σύγχρονη εποχή, η τεχνολογία και η εξέλιξη της έχει επηρεάσει τον τρόπο που αναζητούμε πληροφορίες και ενημερωνόμαστε. Οι ψηφιακές πλατφόρμες έχουν διεκδικήσει την θέση τους στην καθημερινότητα του κοινωνικού συνόλου και αρκετό ποσοστό τις προτιμά έναντι των παραδοσιακών πηγών πληροφόρησης. Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που στην αναζήτηση εγγράφων, άρθρων και άλλων πηγών πληροφοριών, στρέφονται στο διαδίκτυο και τις πλατφόρμες διαχείρισης εγγράφων που βρίσκονται σε αυτό. Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει ένα σύγχρονο εργαλείο για τη διαχείριση και ανταλλαγή εγγράφων. Οι χρήστες της πλατφόρμας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγούνται σε κατηγορίες εγγράφων, με τη δυνατότητα να δουν σύντομες προεπισκοπήσεις του περιεχομένου τους. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να αξιολογήσει το έγγραφο πριν την πλήρη λήψη του. Η πλατφόρμα θα προσφέρει πρόσβαση στα πλήρη έγγραφα είτε ως ανταμοιβή για τα έγγραφα που έχουν ανεβάσει οι χρήστες είτε μέσω πληρωμής. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να αξιολογούν και να σχολιάζουν τα διαθέσιμα έγγραφα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους χρήστες της πλατφόρμας στην επιλογή εγγράφων .

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα αναφερθεί η μετάβαση από τις παραδοσιακές πηγές πληροφοριών και εγγράφων, στις νέες ψηφιακές πλατφόρμες. Θα αναλυθούν τα ASP.NET Core Blazor, .NET 8 και MudBlazor που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της πλατφόρμας και την υλοποίηση της διεπαφής του χρήστη, καθώς και το σύστημα διαχείρισης σχεσιακής βάσης δεδομένων SQLite για την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων.

Τέλος, θα παρουσιαστεί η δική μας υλοποίηση πάνω στα προαναφερόμενα θέματα σχετικά με την δημιουργία μίας πλατφόρμας διαχείρισης εγγράφων, στην οποία οι χρήστες θα εγγράφονται, θα ταυτοποιούνται, θα ανεβάζουν τα έγγραφα που επιθυμούν στις ανάλογες κατηγορίες και θα μπορούν να αναζητούν έγγραφα μέσα από κατηγορίες και να τα αγοράζουν αν το επιθυμούν. Θα γίνει παρουσίαση πάνω σε μία πλατφόρμα που θα παρέχει αυτές τις λειτουργίες στους χρήστες της με την χρήση των προαναφερόμενων .NET, Blazor, MudBlazor και την χρήση της σχεσιακής βάσης δεδομένων SQLite
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-10-15
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λέξεις-κλειδιά:
ψηφιακή πλατφόρμα
Περιγραφή:
74 σ.,εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

MARIA-ANNAKARADIMOU.pdf

3 MB