Υλοποίηση του SiG Chatbot

Πτυχιακή Εργασία 29417 9 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Υλοποίηση του SiG Chatbot
Συγγραφέας:
Κολοβός, Νικόλαος, Ανδρέας
Επιβλέπων καθηγητής:
Καμαλάκης, Θωμάς
Περίληψη:
Τα chatbots είναι λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης που διευκολύνουν την επικοινωνία με τους ανθρώπους είτε γραπτά είτε προφορικά. Η εφαρμογή τους τα τελευταία χρόνια είναι συχνή και περιλαμβάνει τομείς όπως η υποστήριξη πελατών, η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία.
Η δημιουργία ενός καινοτόμου chatbot για την υποστήριξη των σπουδαστών στο "Study in Greece" αποτελεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας των ξένων φοιτητών στην Ελλάδα. Αυτό το σύστημα θα συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής μάθησης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, για να παρέχει εξατομικευμένη βοήθεια και πληροφορίες στους φοιτητές.
Το chatbot θα επιτρέπει στους φοιτητές να λαμβάνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις τους σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, τα προγράμματα σπουδών, τις διαδικασίες εγγραφής, τη διαμονή, και άλλες πρακτικές πληροφορίες. Οι φοιτητές θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το σύστημα χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και υποστήριξη.
Μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών, το chatbot θα μπορεί να προσαρμόζει τις απαντήσεις του βάσει των ατομικών αναγκών και προτιμήσεων κάθε φοιτητή, δημιουργώντας μια εξατομικευμένη εμπειρία επικοινωνίας. Επίσης, θα μπορεί να παρέχει πληροφορίες για πολιτιστικά γεγονότα, δραστηριότητες και άλλες ευκαιρίες που μπορούν να εμπλουτίσουν την εμπειρία των φοιτητών στην Ελλάδα.
Με την ανάπτυξη αυτού του ευφυούς chatbot, το "Study in Greece" θα μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και προσαρμοσμένη υποστήριξη στους ξένους φοιτητές, διευκολύνοντας την ένταξή τους στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και καθιστώντας την εκπαιδευτική τους εμπειρία πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-10-14
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εκπαιδευτική τεχνολογία
Λέξεις-κλειδιά:
Μηχανική Μάθηση, Τεχνητή Νοημοσύνη, Εκπαιδευτικό Σύστημα, Υποστήριξη Φοιτητών, Εξατομικευμένη Εκπαίδευση
Περιγραφή:
83 σ.,εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

NikolaosKolovos.pdf

1 MB