Εφαρμογή φοιτητολογίου με δυνατότητες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης

Μεταπτυχιακή Εργασία 28887 7 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Εφαρμογή φοιτητολογίου με δυνατότητες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης
Συγγραφέας:
Παπούλια, Δήμητρα, Αχιλλέας
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσαδήμας, Ανάργυρος
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την υλοποίηση μιας διαδικτυακής εφαρμογής που θα αποτελεί ένα νέο φοιτητολόγιο με δυνατότητες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στα πλαίσια αναγκών του Χαροκόπειο Πανεπιστημίου με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών.

Το αντικείμενο της εργασίας είναι μια web εφαρμογή την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν είτε οι καθηγητές, είτε οι μαθητές, είτε η γραμματεία και θα αποτελείται από βασικές λειτουργίες διαχείρισης των ακαδημαϊκών και διοικητικών διαδικασιών στο πανεπιστήμιο. Τέτοιες λειτουργίες αφορούν παραδείγματος χάρη τις βαθμολογίες, τις δηλώσεις μαθημάτων, τις βεβαιώσεις, τις ανακοινώσεις και γενικώς την επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων ρόλων.

Αφου, λοιπόν, παρουσιάζεται η ανάλυση των απαιτήσεων και των λειτουργικών προδιαγραφών της εφαρμογής, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες των χρηστών, αξίζει να γίνει αναφορά στην μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη εφαρμογή.
Για την διαδικασία της σχεδίασης της διαδικτυακής εφαρμογής έγινε χρήση των UML διαγραμμάτων. Η χρήση των οποίων προσφέρει ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάλυση, σχεδίαση, τεκμηρίωση και επικοινωνία του συστήματος που αναπτύσσεται. Τα UML διαγράμματα διευκολύνουν την κατανόηση της δομής και της συμπεριφοράς του συστήματος, υποστηρίζουν τη συντήρηση και την εξέλιξή του και ενισχύουν τη διαδικασία εκμάθησης και διαμοιρασμού γνώσης.
Τέλος, η διαδικασία ανάπτυξης, βασίστηκε σε μια αρχιτεκτονική που επιτρέπει την επεκτασιμότητα και την ευελιξία της εφαρμογής και στηρίχθηκε στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών προγραμματισμού και βάσεων δεδομένων στα οποία γίνεται εκτενής αναφορά.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-07-10
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λέξεις-κλειδιά:
Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών, φοιτητολογιο, Λειτουγικές απαιτήσεις
Περιγραφή:
79 σ.,εικ.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0