Υλοποίηση Web εφαρμογής για την προβολή και οπτική ανάλυση της πορείας των τιμών κρυπτονομισμάτων

Μεταπτυχιακή Εργασία 28240 110 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Υλοποίηση Web εφαρμογής για την προβολή και οπτική ανάλυση της πορείας των τιμών κρυπτονομισμάτων
Συγγραφέας:
Παπαγγελής, Γεώργιος, Νικόλαος
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσερπές, Κωνσταντίνος
Περίληψη:
Στην εποχή μας λόγω της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας, τα κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και πιο γνωστά στο ευρύ κοινό καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτησή τους, αφού έχουν αλλάξει τον τρόπο των συναλλαγών κάνοντας τες ανώνυμες.
Σκοπός της διπλωματικής μου εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας web εφαρμογής που θα μπορεί να παρακολουθεί και να οπτικοποιεί την εξέλιξη των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τις τιμές και την εξέλιξη της αγοράς, να εξετάζουν γραφήματα της τάσης της τιμής καθώς είναι και αρκετά πιο εύκολα στη κατανόηση και να ειδοποιούνται αν το επιθυμούν για μεταβολή στην τιμή συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων.
Στην παρούσα εργασία σχεδιάστηκε μια web εφαρμογή η οποία αποτελείται από το Frontend, το Backend και τη βάση. Η εφαρμογή αυτή επίσης επικοινωνεί με εξωτερικά APIs από τα οποία αντλεί πληροφορίες και στατιστικά καθώς και ένα εξωτερικό API το οποίο είναι απαραίτητο ώστε να δημιουργήσει και να στείλει τα email alerts προς τους χρήστες της εφαρμογής.
Το Frontend σύστημα έχει υλοποιηθεί σε React και χρησιμοποιεί κάποιες third party βιβλιοθήκες της. Το Backend έχει υλοποιηθεί σε Spring Boot. Η βάση που χρησιμοποιήθηκε είναι η MySQL. Τόσο το Frontend όσο και το Backend έχουν επικοινωνία με τα εξωτερικά APIs, αναλόγως την περίπτωση και τα δεδομένα που μεταφέρουν μεταξύ των requests καθώς η εφαρμογή περιέχει και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-10-19
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λέξεις-κλειδιά:
Εφαρμογή Ιστού, Ειδοποιήσεις χρηστών, Κρυπτονομίσματα
Περιγραφή:
60 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

GEORGIOSPAPANGELIS.pdf

2 MB