Ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής για εκτίμηση θερμίδων με βάση το ΔΜΣ, Εβδομαδιαίο Σχεδιασμό Διατροφής, Παρακολούθηση Προόδου και Υπενθυμίσεις Γευμάτων

Μεταπτυχιακή Εργασία 28192 126 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής για εκτίμηση θερμίδων με βάση το ΔΜΣ, Εβδομαδιαίο Σχεδιασμό Διατροφής, Παρακολούθηση Προόδου και Υπενθυμίσεις Γευμάτων
Συγγραφέας:
Νιάρχου, Δήμητρα, Κωνσταντίνος
Επιβλέπων καθηγητής:
Σαρδιανός, Χρήστος, Αριστείδης
Περίληψη:
Η παρούσα εφαρμογή αποτελεί μια πλατφόρμα διαχείρισης υγιεινής ζωής που στοχεύει στην προώθηση της υγείας και της ευεξίας των χρηστών. Ο κύριος σκοπός της είναι να παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον όπου οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν τα δεδομένα της καθημερινής τους ζωής, όπως το βάρος τους, τις διατροφικές τους συνήθειες.

Για την υλοποίηση αυτού του σκοπού, ακολουθήσαμε μια μεθοδολογία που περιλαμβάνει τη χρήση του προγραμματισμού με τη γλώσσα Python και το web framework Flask, σε συνδυασμό με τη βάση δεδομένων Oracle και τη χρήση του Flask-Mail για την αποστολή email ειδοποιήσεων.

Οι κύριες λειτουργίες περιλαμβάνουν την εγγραφή και σύνδεση των χρηστών, την καταγραφή και παρουσίαση στατιστικών στοιχείων για το βάρος, τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα, καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους χρήστες μέσω email για υπενθυμίσεις και ανάκτηση κωδικού πρόσβασης.

Τα κυριότερα αποτελέσματα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μιας λειτουργικής εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες την καταγραφή και παρακολούθηση του βάρους τους, καθώς και την αποστολή υπενθυμίσεων μέσω email για τη διατήρηση των υγιεινών τους συνηθειών. Η εφαρμογή προσφέρει ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη διαχείριση της υγείας και της ευεξίας των χρηστών και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την προαγωγή της υγιεινής ζωής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-10-17
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λέξεις-κλειδιά:
Προσαρμοσμένα προγράμματα διατροφής, Εφαρμογή διαχείρισης βάρους
Περιγραφή:
60 σ.,εικ.,πίν.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

DIMITRANIARCHOU.pdf

2 MB