Περίληψη:
Σε αυτή την εργασία εξετάζεται η εξέλιξη της πανδημίας του Κορονοϊού όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και σε δείγμα 158 πολιτών ηλικίας 18 ετών και άνω το πώς χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα gov.gr και πώς χρησιμοποιούσαν τα PCR, μοριακά, Ράπιντ τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού οι πολίτες.
Η παρούσα Διπλωματική Μελέτη χωρίζεται σε δύο μέρη. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος, εξετάζονται δύο περιπτώσεις. Η μία περίπτωση αφορά την εξέλιξη του Κορονοϊού στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούσαν το gov.gr οι πολίτες για την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Στο δεύτερο μέρος εξετάστηκε η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, των ράπιντ, μοριακών τεστ, καθώς και PCR για το ταξίδι από και προς ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν και τα μέτρα που είχαν επιβληθεί σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την χρήση των τεστ και των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Στο δεύτερο μέρος, παρατίθεται η στατιστική ανάλυση των απαντήσεων που συλλέχθηκαν από τα ερωτηματολόγια, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη γλώσσα R και το περιβάλλον R Studio. Στην έρευνα συμμετείχαν 158 άτομα εκ των οποίων 86 (54,4%) ήταν άνδρες και 72 (45,6%) γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες σχεδόν σε όλες τις απαντήσεις δήλωσαν «Πολύ» ως «Πάρα πολύ» ικανοποιημένοι ως προς: α) την χρήση της πλατφόρμας gov.gr, β) το «κατέβασμα» στα κινητά τους και την χρήση των ψηφιακών εγγράφων όπως PCR, μοριακά και ράπιντ τεστ και γ) την χρήση του Covid Free GR Wallet, για την αποθήκευση αυτών των πιστοποιητικών και τεστ στα κινητά τους.
Λέξεις-κλειδιά:
εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για αποθήκευση πιστοποιητικών εμβολιασμού, πιστοποιητικό εμβολιασμού, πανδημία κορονοϊού, πλατφόρμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ελληνικής δημοκρατίας