Ανάλυση και Σχεδίαση Συστήματος HyperLocal Logistics Αξιοποιώντας Καινοτόμες Τεχνολογίες

Μεταπτυχιακή Εργασία 27852 89 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάλυση και Σχεδίαση Συστήματος HyperLocal Logistics Αξιοποιώντας Καινοτόμες Τεχνολογίες
Συγγραφέας:
Μπουλούκος, Ιωάννης, Γεώργιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μπαρδάκη, Κλεοπάτρα
Περίληψη:
Στο πλαίσιο της παρούσας πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε η Ανάλυση και η Σχεδίαση Συστήματος Υπερτοπικής Εφοδιαστικής αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες. Αρχικά διατίθεται μια εισαγωγή στην έννοια των ορισμό και τις βασικές διαδικασίες του τομέα των Logistics.

Στην συνέχεια αναλύονται τα δύο βασικότερα επιχειρησιακά μοντέλα μεταφοράς και παράδοσης, είτε ενός προϊόντος είτε μιας υπηρεσίας, μέσω τοπικών καταστημάτων με την χρήση μιας ψηφιακής πλατφόρμας. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν αναλύονται τα μοντέλα της Υπερτοπικής Εφοδιαστικής και του Τελευταίου Μιλίου αντιστοιχα. Και για τα δύο αυτά μοντέλα αναλύονται οι διαθέσιμες υπηρεσίες, τα βήματα δημιουργίας, τα οφέλη τα οποία παρέχουν στην αγορά καθώς και οι χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες.

Έπειτα ακολουθούν τα βασικά μέρη στα οποία διαφέρουν αυτά τα δύο μοντέλα και αρχίζει η ανάλυση για την καλύτερη σχεδίαση ενός συστήματος Υπερτοπικής Παράδοσης αξιοποιώντας τα δεδομένα από το ερωτηματολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εργασίας.

Με βάση τα δεδομένα που λήφθηκαν και οι παραπάνω πληροφορίες ξεκινά η σχεδίαση του συστήματος με την χρήση του εργαλείου “Visual Paradigm” για την καλύτερη δημιουργία και απεικόνιση των Ρόλων - Συστημάτων και Λειτουργιών που πρέπει να καλυφθούν. Στην συνέχεια δημιουργούνται τα κατάλληλα διαγράμματα για την απεικόνιση των διαδικασιών.

Η εργασία τελειώνει με τα συμπέρασμα το οποίο αποκτήθηκε καθ’όλη τη διάρκεια της πτυχιακής και τελικές σκέψεις και ιδέες για το μέλλον.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-08-28
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εφοδιαστική - Ελλάδα
Τεχνολογικές καινοτομίες - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
Διαγράμματα Απεικόνισης Διαδικασιών, Σχεδίαση Συστήματος Μεταφοράς, Υπερτοπική Παράδοση, Παράδοση Τελευταίου Μιλίου, ερωτηματολόγιο
Περιγραφή:
130 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

IOANNISBOULOUKOS.pdf

4 MB