Περίληψη:
Η παρούσα εργασία έχεις ως αντικείμενο την μελέτη τη μελέτη της χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών και μέσων στη διαχείριση υγειονομικών κρίσεων από τις Μονάδες Υγείας σε παράκτιες καταστροφές. Ο στόχος της εργασίας είναι να μελετήσει αυτές, να αναλύσει τη χρησιμότητά τους και να συγκρίνει κατά πόσο αυτές εφαρμόζονται στα ελληνικά και διεθνή δεδομένα.
Η ύπαρξη τέτοιων τεχνολογιών γίνεται όλο και πιο επιβεβλημένη, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του αριθμού κρίσεων υγείας και της έκτασης των μαζικών καταστροφών, ιδίως σε παράκτιες περιοχές, οι οποίες πλήττουν μεγάλους πληθυσμούς.
Κάθε κοινωνία και κάθε δημόσια υπηρεσία οφείλει να είναι θωρακισμένη απέναντι σε τέτοιου είδους κινδύνους, πόσο δε μάλλον οι Υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και απορροφούν μεγάλο όγκο των συνεπειών των μαζικών συμβάντων.
Η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και εποπτικών μέσων από τις Υπηρεσίες Υγείας, σε όποιο επίπεδο και αν αυτές βρίσκονται (επιχειρησιακό, τακτικό, στρατηγικό-εθνικό), καθιστά πολύ πιο αποτελεσματική τη διαχείριση κρίσεων υγείας, βελτιώνοντας εν πολλοίς την επιβίωση και αποκατάσταση των εκάστοτε θυμάτων και συμβάλλει στην ορθολογική και στοχευμένη αξιοποίηση των υφισταμένων πόρων, μέσων και διατιθέμενου προσωπικού με αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπισή τους.
Λέξεις-κλειδιά:
Διαχείριση Κρίσεων Υγείας,Παράκτιο περιβάλλον,Τεχνολογία,καταστροφή