Δημιουργία Πλατφόρμας διαχείρισης Μητρώου αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων

Μεταπτυχιακή Εργασία 26438 124 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Δημιουργία Πλατφόρμας διαχείρισης Μητρώου αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων
Συγγραφέας:
Σπυροπούλου, Φωτεινή, Ιωάννης
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσαδήμας, Ανάργυρος
Περίληψη:
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία ενός διαδικτυακού Μητρώου, για την καταγραφή των απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων της χώρας . Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στα πλαίσια αναγκών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Ζωικών Γενετικών Πόρων & Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων.

Το αντικείμενο της εργασίας είναι μια web εφαρμογή, ενός Εθνικού Μητρώου στο οποίο οι βασικές λειτουργίες του θα είναι η καταγραφή και ο έλεγχος των ιδιοκτητών και των ζώων τους που ανήκουν στις αυτόχθονες αγροτικές φυλές. Το Μητρώο θα διαλειτουργεί με το Εθνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής παρέχοντας έγκυρα, μοναδικά στοιχεία χρησιμοποιώντας ανάλογα φίλτρα αναζήτησης. Οι ορισμένοι αρμόδιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα μπορούν είτε να έχουν ρόλο απλού χρήστη και να χρησιμοποιούν τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, είτε να είναι κεντρικοί διαχειριστές και να δημιουργούν/αφαιρούν ρόλους και χρήστες. Επιπλέον, θα μπορούν να πραγματοποιούνε ενέργειες που αφορούν λειτουργίες του συστήματος όπως προσθήκες και αλλαγές των παραμετρικών στοιχείων της εφαρμογής. Να εξάγουν στατιστικά στοιχεία, να ορίζουν και να εγκρίνουν επιτόπιους ελέγχους, να έχουν γεωγραφική απεικόνιση των σημείων ύπαρξης των ιδιοκτητών και των ζώων τους.
Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν η μελέτη των λογισμικών που θα χρησιμοποιούνταν (δηλαδή το django, την python, την postgresql και την javascript), διαβάζοντας κάποια βιβλία και πηγές από το internet. Δοκιμάζοντας λειτουργίες του λογισμικού, δημιουργώντας παραδείγματα των βασικών λειτουργιών φτιάχνοντας μικρές εφαρμογές. Στη συνέχεια έγινε ανάλυση των απαιτήσεων μέσα από μια σειρά συναντήσεων με αρμόδιους υπαλλήλους της Δ/νσης Ζωικών Γενετικών Πόρων & Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων, κατανοώντας έτσι τις ανάγκες δημιουργίας ενός Εθνικού Μητρώου.
Ως βασικότερο αποτέλεσμα είναι πως έχει δημιουργηθεί μια σύγχρονη web εφαρμογή η οποία θα αποτελεί το πρώτο και κύριο Εθνικό Μητρώο των αυτόχθονων φυλών των αγροτικών ζώων της Ελλάδας το οποίο θα διατηρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, υποστηρίζοντας την εθνική απαίτηση για ύπαρξη ενός Μητρώου με τα ζώα των ελληνικών αυτόχθονων φυλών και των ιδιοκτητών τους.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-07-29
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Λέξεις-κλειδιά:
Μητρώο αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, κτηνοτροφία, ηλεκτρονική πλατφόρμα
Περιγραφή:
94 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,χάρτες,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

FoteiniSpyropoulou.pdf

7 MB