Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάπτυξη και σετάρισμα μιας ιστοσελίδας με τη βοήθεια του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ / ΛΑΚ) WordPress. Η ιστοσελίδα ενδιαφέροντος περιέχει ένα πλήθος ερωτηματολογίων, τα οποία περιέχουν βασικές πληροφορίες των συμμετεχόντων, καθώς επίσης και προσωπικές και πιο γενικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη διαιτολογία. Τα εν θέματι ερωτηματολόγια σχετίζονται με μια έρευνα (survey), την οποία ξεκίνησε μια ομάδα διαιτολόγων. Στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας, είναι επιθυμητή η κατάρτιση και χρήση απλών αλλά περιεκτικών ερωτηματολογίων στο πλαίσιο συμπληρωματικών (follow-up) μελετών, οι οποίες διενεργούνται από . διαιτολόγους
Αναλυτικότερα, οι συγκεκριμένοι διαιτολόγοι έχουν ήδη διεξάγει μερικές μελέτες στο παρελθόν και επί του παρόντος επιθυμούν να επικοινωνούν με τους συμμετέχοντες μέσω τηλεφώνου, ώστε να σημειώσουν και να αποθηκεύσουν ορισμένες βασικές πληροφορίες αλλά και πρόσθετες λεπτομέρειες των συμμετεχόντων. Η υλοποίηση κατέστη δυνατή με τη βοήθεια και χρήση μόνο ΕΛ και εργαλείων, όπως για παράδειγμα του WordPress (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) όπως επίσης και των WPLOCAL, NGINX, MySQL και ορισμένα δωρεάν πρόσθετα (plugins), για την καλύτερη αξιοποίηση και ενίσχυση της λειτουργικότητας του WordPress. Η ιστοσελίδα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν απλούστερη, ταχεία και ανταποκρίσιμη, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το χαμηλότερο δυνατό κόστος / budget. Η υλοποιηθείσα ιστοσελίδα αποτελείται από 5 (πέντε) βασικές «οθόνες», οι οποίες είναι η πρώτη, που αφορά στην επιλογή του ερωτηματολογίου και άλλες 4 (τέσσερις) που αφορούν στη συμπλήρωση των απαιτούμενων πληροφοριών και οι οποίες περιέχουν, επίσης, γενικά πεδία.
Η παρούσα εργασία δομείται σε 5 (πέντε) κύρια Κεφάλαια. Το Κεφάλαιο 1 αναφέρεται στην αφορμή για τη σύλληψη της ιδέα; και υλοποίηση της παρούσας εργασίας. Στο Κεφάλαιο 2 αναπτύσσεται το ρεαλιστικό σενάριο, πάνω στο οποίο βασίζεται η παρούσα εργασία. Το Κεφάλαιο 3 αφορά στις λεπτομέρειες υλοποίησης του κυρίου σκοπού / στόχου της εργασίας. Το Κεφάλαιο 4 περιγράφει και αναφέρεται στη χρήση του ελεύθερου λογισμικού WordPress, που αποτελεί το κύριο εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε, μαζί με ορισμένα πλεονεκτήματα, συνυφασμένα με τη χρήση του. Επίσης, αναφέρονται ορισμένοι περιορισμοί και δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη χρήση του εν λόγω εργαλείου. Τέλος, το Κεφάλαιο 5 πραγματεύεται ορισμένες πιθανές προεκτάσεις και επεκτάσεις της παρούσας εργασίας, αλλά και σε κάποιες προτάσεις για μελλοντική έρευνα, οι οποίες αναφέρονται και περιγράφονται συνοπτικά.
Περιγραφή:
62 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.