ΤΠΕ στην εκπαίδευση

Πτυχιακή Εργασία 25705 281 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
ΤΠΕ στην εκπαίδευση
Συγγραφέας:
Φιοράτος, Ιωάννης, Γεράσιμος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μιχαλακέλης, Χρήστος
Περίληψη:
Η ραγδαία ανάπτυξη της Επικοινωνίας και των Τεχνολογιών Πληροφορικής (ΤΠΕ), επέφερε αξιόλογες αλλαγές στον εικοστό πρώτο αιώνα, καθώς επίσης επηρέασε τις απαιτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών. Οι ΤΠΕ γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές στην καθημερινή ζωή και στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να χρησιμοποιούν τις ΤΠΕ για να διδάξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται οι μαθητές για τον 21ο αιώνα.

Αυτή η μελέτη επικεντρώνεται στον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο οι ΤΠΕ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν τη διαδικασία διδασκαλίας για να ενισχύσουν την κατανόηση των μαθητών. Το τέλος της μελέτης θα προσφέρει μια εικόνα για τα οφέλη, τα εμπόδια και τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των ΤΠΕ στη διδασκαλία. Η μελέτη θα μπορούσε να είναι προς το συμφέρον και των δύο φορέων της εκπαίδευσης στη χώρα και να οδηγήσει στην υιοθέτηση της διδασκαλίας στην τάξη με βάση τις ΤΠΕ.

Τα ευρήματα της μελέτης θα ενημερώσουν τους υπευθύνους και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για τα εμπόδια στη χρήση των ΤΠΕ για τη διευκόλυνση της διδασκαλίας, οι πληροφορίες θα επιτρέψουν στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς να εντοπίσουν μηχανισμούς που θα διασφαλίσουν την επιτυχή χρήση των ΤΠΕ για τη διευκόλυνση της διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μελέτη λοιπόν, συνιστά στους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν θετική στάση απέναντι στις ΤΠΕ και οι εκπαιδευτικοί να εκπαιδευτούν για τον τρόπο χρήσης των ΤΠΕ στη διδασκαλία. Η μελέτη συνιστά επίσης ότι οι σχολικές αρχές πρέπει να ενδυναμώσουν τους εκπαιδευτικούς διευκολύνοντας την επιμόρφωση κατά την υπηρεσία, παρέχοντας αρκετές εγκαταστάσεις ΤΠΕ.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-03-10
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας
Λέξεις-κλειδιά:
εκπαιδευτικοί, ΤΠΕ, μαθητές, σχολείο, Πανεπιστήμιο
Περιγραφή:
79 σ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

IoannisFioratos.pdf

561 KB