Ανάπτυξη εφαρμογής διαχείρισης αποθεμάτων αξιοποιώντας μεθόδους και εργαλεία devops

Πτυχιακή Εργασία 25671 380 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη εφαρμογής διαχείρισης αποθεμάτων αξιοποιώντας μεθόδους και εργαλεία devops
Συγγραφέας:
Γκίκας, Αναστάσιος, Γεώργιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσαδήμας, Ανάργυρος
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ανάπτυξη, υλοποίηση και παραμετροποίηση μιας διαδικτυακής εφαρμογής διαχείρισης αποθεμάτων που θα διευκολύνει ανθρώπους και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό κλάδο να αυτοματοποιήσουν διάφορες διαδικασίες. Σε μία εποχή που αναδύονται συνεχώς νέες τεχνολογίες είναι σημαντικό οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις να προσαρμόζονται σε αυτά τα δεδομένα ώστε να βελτιστοποιούν την παραγωγικότητα τους.

Με βάση την αρχή αυτή, δημιουργήθηκε η εφαρμογή η οποία αφενός θα προσφέρει λειτουργίες σε εσωτερικούς χρήστες όπως διευθυντές και εργαζόμενους σχετικά με τη διαχείριση των αποθεμάτων, αφετέρου θα δίνει τη δυνατότητα και σε εξωτερικούς χρήστες να αλληλεπιδρούν και να πραγματοποιούν παραγγελίες. Το πιο ενδιαφέρον, όμως σημείο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ενσωμάτωση τεχνολογιών στην εφαρμογή οι οποίες και αυτοματοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τον κύκλο ανάπτυξης της και βοηθούν στην εκτέλεση της σε διαφορετικά περιβάλλοντα λογισμικού με τρόπο εύκολο, ασφαλή και γρήγορο.

Σημαντικό ρόλο, λοιπόν, στην υλοποίηση της εργασίας πέρα από την ανάπτυξη του βασικού συστήματος διαχείρισης αποθεμάτων, κατέχουν τα εργαλεία αυτοματοποίησης και κυρίως η παραμετροποίηση τους στα πλαίσια της ομαλής λειτουργικότητας με αυτό.

Το τεχνολογικό υπόβαθρο, στο οποίο αναπτύχθηκε η εφαρμογή είναι γλώσσες προγραμματισμού και λογισμικά όπως το Django framework το οποίο βασίζεται στη γλώσσα Python, η γλώσσα JavaScript, η HTML, CSS, Bootstrap, η χρήση βάσεων δεδομένων όπως η SQLite και η PostgreSQL, η χρήση wsgi και web servers όπως Gunicorn και Nginx, η χρήση εργαλείων αυτοματοποίησης, ενσωμάτωσης και παραμετροποίησης βασισμένα στη λογική του DevOps (Development-Operations) όπως Ansible, Jenkins, Docker, Kubernetes και η τέλος η χρήση εικονικών μηχανών (virtual machines) σε cloud πάροχο (βλ. Microsoft Azure).
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-03-08
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Λέξεις-κλειδιά:
διαχείριση αποθεμάτων, αυτοματοποίηση,λογισμικό
Περιγραφή:
101 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

AnastasiosGkikas.pdf

5 MB