Αξιολόγηση των χαρακτηριστικών που συνθέτουν τη νόσου COVID-19, με τη μέθοδο της Αναλυτικής Ιεραρχικής Διαδικασίας (AHP).

Μεταπτυχιακή Εργασία 25501 186 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Αξιολόγηση των χαρακτηριστικών που συνθέτουν τη νόσου COVID-19, με τη μέθοδο της Αναλυτικής Ιεραρχικής Διαδικασίας (AHP).
Συγγραφέας:
Παρώνη, Δέσπω - Βαΐα, Θεόδωρος
Επιβλέπων καθηγητής:
Δέδε, Γεωργία
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η αξιολόγηση και αποτύπωση των χαρακτηριστικών που συνθέτουν τη νόσο COVID-19, εφαρμόζοντας την μέθοδο λήψης απόφασης, Αναλυτική Ιεραρχική Διαδικασία. Κατά τα πρότυπα που ορίζει η μέθοδος, διασαφηνίστηκε το πρόβλημα προς επίλυση, καταγράφηκαν τα Κριτήρια και Υποκριτήρια που απαρτίζουν τη νόσο και παράχθηκαν βαρύτητες σημαντικότητας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τα κριτήρια που λαμβάνουν μέρος είναι η Ηλικία, τα Συμπτώματα και οι Συννοσηρότητες, ενώ τα υποκριτήρια που αντιστοιχούν σε αυτά είναι οι Ηλικιακές Ομάδες, τα Συμπτώματα και τα Υποκείμενα Νοσήματα. Στη συνέχεια προσδιορίστηκε η κλινική κατάσταση του ασθενούς και κατηγοριοποιήθηκε σε τρεις ομάδες κινδύνου, τη Χαμηλή, την Ενδιάμεση και Υψηλή. Τέλος, προτείνονται κάποιες τιμές που οριοθετούν την κάθε ομάδα κινδύνου, τα λεγόμενα κατώφλια. Η εξίσωση που δηλώνει την Κλινική Κατάσταση Ασθενούς, παράγει μία τιμή ή οποία συγκρινόμενη με τα εκάστοτε κατώφλια, κατατάσσει τον ασθενή στην αντίστοιχη ομάδα κινδύνου. Η παραγωγή αυτών των δεδομένων, έχει σαν στόχο την μελλοντική αξιοποιησή τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα Σύστημα Αξιολόγησης Κλινικής Κατάστασης Ασθενών με COVID-19, σε εθνικό επίπεδο.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-11-08
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Αποφάσεις, Λήψη των
COVID-19 (Ασθένεια)
Λέξεις-κλειδιά:
Νέος Κορωνοϊός 2019, Ηλικία, Συννοσηρότητες, Συμπτώματα, Αναλυτική Ιεραρχική Διαδικασία
Περιγραφή:
140 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

DESPO_-_VAIAPARONI.pdf

2 MB