Ανάπτυξη συνεργατικού ακαδημαϊκού ημερολογίου σε web περιβάλλον

Πτυχιακή Εργασία 25442 262 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη συνεργατικού ακαδημαϊκού ημερολογίου σε web περιβάλλον
Συγγραφέας:
Μουχτάρης, Κωνσταντίνος, Γεώργιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσαδήμας, Ανάργυρος
Περίληψη:
Το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο έχει ως βασικό στόχο την διευκόλυνση των εργασιών της Γραμματείας όσον αφορά τη διαχείριση των γεγονότων και των χώρων του Πανεπιστημίου, την τυποποίηση των αιτημάτων των καθηγητών και την μεγαλύτερη διαύγεια του προγράμματος σπουδών για τους φοιτητές του τμήματος. Η εφαρμογή αυτή, επιτρέπει διαβαθμισμένη πρόσβαση αναλόγως αν ο χρήστης είναι φοιτητής, καθηγητής, ή μέλος της γραμματείας.

Οι καθηγητές θα μπορούν να συμπληρώνουν μία τυποποιημένη φόρμα, διαλέγοντας τον τύπο του αιτήματος που επιθυμούν να υποβάλλουν στη γραμματεία, συμπεριλαμβανομένων της ακύρωσης, πρόσθεσης, ή αναπλήρωσης κάποιας διάλεξης, καθώς και την οργάνωση μιας συνάντησης με κάποιον άλλο καθηγητή. Η γραμματεία θα μπορεί να επεξεργάζεται τα αιτήματα αυτά και αναλόγως, να τα αποδέχεται ή να τα απορρίπτει, ενημερώνοντας αντίστοιχα τον αποστολέα. Παράλληλα, θα μπορεί να προχωρά σε αλλαγές του προγράμματος αυτόνομα, τροποποιώντας το ημερολόγιο ως προς την ημερομηνία, την διάρκεια και τον χώρο που πρόκειται να διαδραματιστούν τα γεγονότα που διαχειρίζεται. Οι φοιτητές θα μπορούν να ενημερώνονται σε ζωντανό χρόνο για οποιεσδήποτε αλλαγές στα γεγονότα τα οποία έχουν διαλέξει να ακολουθούν, και έτσι να ενημερώνονται εγκαίρως για πιθανές ακυρώσεις ή έκτακτες αλλαγές στο ημερολόγιο.

Το τεχνολογικό υπόβαθρο, στο οποίο αναπτύχθηκε η εφαρμογή είναι γλώσσες προγραμματισμού και λογισμικό, όπως το Django framework, HTML, CSS και Bootstrap.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-10-29
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Λέξεις-κλειδιά:
Ανάπτυξη Διαδικτυακής Εφαρμογής Ημερολογίου, Επαλήθευση Απαιτήσεων, ανάλυση δεδομένων, Εκπαίδευση
Περιγραφή:
52 σ.,εικ.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

KonstantinosMouchtaris.pdf

2 MB