Χρήση τεχνολογιών Progressive Web Apps για την υλοποίηση εφαρμογής φοιτητολογίου

Πτυχιακή Εργασία 25398 266 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Χρήση τεχνολογιών Progressive Web Apps για την υλοποίηση εφαρμογής φοιτητολογίου
Συγγραφέας:
Κατωμέρης, Δημήτριος, Ποθητός
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσερπές, Κωνσταντίνος
Περίληψη:
Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η υλοποίηση ενός φοιτητολογίου για όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου μας, στα πρότυπα των τεχνολογιών γνωστές ως “Progressive Web Apps”. Με τη βοήθεια αυτών των τεχνολογιών, έχω ως στόχο να δημιουργήσω ένα περιβάλλον μοντέρνο, καινοτόμο και χρηστικό για τους φοιτητές, κάτι που αρμόζει σε μια εφαρμογή τη σήμερον ημέρα.


Η εφαρμογή δημιουργήθηκε πάνω σε καινούριες τεχνολογίες στο backend και στο frontend, με κύριο σκοπό την εύκολη πλοήγηση του χρήστη και τη μέγιστη χρησιμότητα. Επιπλέον, σκεπτόμενος την εποχή που ζούμε και τη ραγδαία αύξηση της χρήσης smartphones, ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους, θέλησα να φτιάξω μια πλατφόρμα στην οποία οι φοιτητές θα είχαν την ίδια εμπειρία χρήσης είτε από ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε από κινητό τηλέφωνο, κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν με το υπάρχων φοιτητολόγιο.


Κάνοντας την εφαρμογή Progressive Web App, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια εμπειρία χρήσης που δεν παρέχεται από τις συμβατικές Εφαρμογές Διαδικτύου. Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα εγκατάστασης της εφαρμογής από έναν browser και όχι από κάποιο App Store του εκάστοτε κινητού, της χρήσης push notifications, τη χρήση ενός μέρους της εφαρμογής ακόμα και χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά ακόμα και στην ταχύτητα πρόσβασης της εφαρμογής.


Το φοιτητολόγιο φτιάχτηκε έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και τους φοιτητές αλλά και τη γραμματεία. Οι φοιτητές θα μπορούν μέσω της πλατφόρμας να βλέπουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα, να δηλώνουν μαθήματα κάθε εξάμηνο, να κάνουν δηλώσεις για διάφορα έγγραφα που μπορεί να τους παρέχει η γραμματεία, καθώς και άλλες λειτουργίες. Η γραμματεία από την πλευρά της, θα μπορεί να κάνει εγγραφή σε νέους φοιτητές, να καταγράφει τους βαθμούς ενός μαθήματος, να επεξεργάζεται τις δηλώσεις των μαθητών και πολλά άλλα.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-10-25
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Λέξεις-κλειδιά:
μοντέρνες τεχνολογίες, φοιτητολόγιο, Προοδευτικές Διαδικτυακές Εφαρμογές
Περιγραφή:
90 σ.,εικ.,πίν.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

DimitriosKatomeris.pdf

1 MB