Απόβλητα τροφίμων στην εφοδιαστική αλυσίδα του λιανεμπορίου: H μελέτη περίπτωσης προμηθευτών

Πτυχιακή Εργασία 24760 237 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Απόβλητα τροφίμων στην εφοδιαστική αλυσίδα του λιανεμπορίου: H μελέτη περίπτωσης προμηθευτών
Συγγραφέας:
Σκουλουδάκη, Σοφία, Βασίλειος
Επιβλέπων καθηγητής:
Λαζαρίδη, Αικατερίνη-Κωνσταντία
Περίληψη:
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία αναπτύσσεται το πρόβλημα των αποβλήτων τροφίμων και των απωλειών σε δύο μέρη, το βιβλιογραφικό και το πρακτικό. Στο πρώτο μέρος, γίνεται αναφορά στους ορισμούς των αποβλήτων τροφίμων όπως και ο τρόπος παραγωγής τους κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στη συνέχεια γίνεται η εκτίμηση των αποβλήτων τροφίμων στο στάδιο της παραγωγής καθώς επίσης και τα αίτια που τα προκαλούν. Επιπλέον επισημαίνεται το θεσμικό Πλαίσιο, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό, παρουσιάζονται οι επιπτώσεις των αποβλήτων τροφίμων στο στάδιο της παραγωγής, για το περιβάλλον την οικονομία και την κοινωνία. Στο τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου μέρους παρατίθενται προτάσεις για την πρόληψη των τροφικών αποβλήτων στα στάδια της παραγωγής, της μεταφοράς, της διάθεσης, του εμπορίου αλλά και την ενημέρωση των καταναλωτών.
Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί η ποσοτική έρευνα με την μέθοδο ερωτηματολογίων, από την οποία αφού προέκυψαν συμπεράσματα για το πού εντοπίζονται οι αιτίες του προβλήματος, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα όπως επίσης και οι προτάσεις βελτιστοποίησης.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-04-14
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Οικονομία
Λοιπά Θέματα:
Τροφή - Έλεγχος
Στερεά Τροφικά Απόβλητα
Λιανικό εμπόριο - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
προμηθευτές οπωροκηπευτικών, απόβλητα και απώλειες τροφίμων, πρωτογενής παραγωγή, Ποσοτικοποίηση αποβλήτων τροφίμων, αλυσίδα εφοδιασμού
Περιγραφή:
82 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

SofiaSkouloudaki.pdf

2 MB