Ανάπτυξη Δικτυακής Πύλης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Μεταπτυχιακή Εργασία 24592 349 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη Δικτυακής Πύλης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης
Συγγραφέας:
Καράλη, Πάμελα, Αγκίμ
Επιβλέπων καθηγητής:
Μιχαλακέλης, Χρήστος
Περίληψη:
Η διπλωματική εργασία έχει ως σκοπό την σχεδίαση και ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης δικτυακής πύλης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση του WordPress, ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, και του Moodle, ενός συστήματος διαχείρισης μάθησης.
Η δικτυακή πύλη ικανοποιεί τις ανάγκες του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην απόκτηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης. Σκοπός είναι η παροχή μια πλατφόρμας όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει να παρακολουθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα της αρέσκειας του.
Στο πρώτο κεφάλαιο πραγματοποιείται μελέτη για την ηλεκτρονική εκπαίδευση και μάθηση, αναλύονται ο ορισμός, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οι διαφορές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη συμβατική, η αναγκαιότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τα Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ως προς τον ορισμό και την χρησιμότητα τους, τα είδη, τα πλεονεκτήματα, τα CMS ανοιχτού κώδικα και τα κριτήρια επιλογής. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύεται το WordPress, οι δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του καθώς και η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την δημιουργία της δικτυακής πύλης. Στο τέταρτο κεφάλαιο μελετώνται τα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης μάθησης, τα βασικά λογισμικά και τα είδη τους καθώς και τα κριτήρια επιλογής. Στο πέμπτο κεφάλαιο, παρουσιάζεται το Moodle ως προς τον σχεδιασμό, τις καινοτομίες, τα πλεονεκτήματα του και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την δημιουργία της πλατφόρμας. Τέλος, στο τελευταίο κεφάλαιο αναλύονται τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η καθολική μελέτη του θέματος, καθώς επίσης και οι μελλοντικές εξελίξεις γύρω από αυτό.
Για την συγγραφή της διπλωματικής εργασίας χρησιμοποιήθηκαν πηγές από βιβλία, το διαδίκτυο, επιστημονικές εργασίες, πτυχιακές εργασίες παρόμοιας συγγραφής από άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς επίσης και ιστοσελίδες.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-04-01
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Εκπαιδευτική τεχνολογία
Λέξεις-κλειδιά:
Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, ηλεκτρονική μάθηση, δικτυακή πύλη
Περιγραφή:
105 σ.,εικ.
Άδεια χρήσης:
19428 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0

PAMELAKARALI_.pdf

3 MB