Διαμόρφωση περιβάλλοντος έξυπνου σπιτιού με βάση το διαδίκτυο των πραγμάτων

Μεταπτυχιακή Εργασία 24527 272 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Διαμόρφωση περιβάλλοντος έξυπνου σπιτιού με βάση το διαδίκτυο των πραγμάτων
Συγγραφέας:
Δελίτσικος, Χρήστος, Νικόλαος
Επιβλέπων καθηγητής:
Δημητρακόπουλος, Γεώργιος
Περίληψη:
Την τελευταία δεκαετία, σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει στραφεί στην αναζήτηση νέων μεθόδων οι οποίες θα είναι ικανές να καλύψουν με άκρως αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο τις ανάγκες και τους ασθματικούς ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη κοινωνία. Σημαντικός αρωγός της προσπάθειας αυτής, είναι και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Ένα από τα μεγαλύτερα και το πιο ενδιαφέρον εγχειρήματα αυτού, είναι αναμφίβολα και αυτό του έξυπνου σπιτιού.
Ο σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η παρουσίαση ενός καινοτόμου περιβάλλοντος για την διαχείριση της θέρμανσης του έξυπνου σπιτιού το οποίο είναι άκρως φιλικό προς τον χρήστη. Στα πλαίσια αυτού, παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος συγκριτικά με την μέθοδο χρήσης οποιασδήποτε μορφής αισθητήρα αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του μέσω μίας προσομοίωσης.
Ο στόχος της συγκεκριμένης έρευνας, είναι η παρουσίαση των τεχνολογιών που διέπουν ένα έξυπνο σπίτι μέσω της ανάλυσης των πλεονεκτημάτων τους και της συνεισφοράς τους στην καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.
Στο πρώτο κεφάλαιο της έρευνας γίνεται μία γενική περιγραφή μαζί με διαφορά παραδείγματα εφαρμογής, μίας άκρως βασικής έννοιας της παρούσας έρευνας, αυτή του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Στο δεύτερο κεφάλαιο, παρουσιάζεται η έννοια του έξυπνου σπιτιού και περιγράφονται οι κατηγορίες του, οι δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες του, οι τεχνολογίες που το διέπουν καθώς και οι εφαρμογές των τεχνολογιών αυτών στο περιβάλλον ενός έξυπνου σπιτιού. Στο τρίτο κεφάλαιο, τίθεται σε 24ωρη εφαρμογή η υλοποίηση ενός συστήματος έξυπνης θέρμανσης με την βοήθεια του προγραμματιστικού εργαλείου Node-RED. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο, γίνεται σχολιασμός των ευρημάτων που προκύπτουν έπειτα και από το πέρας της εκτέλεσης της προσομοίωσης καθώς και των επεκτάσεων του συγκεκριμένου συστήματος που ενδέχεται να προκύψουν στο εγγύς μέλλον.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-03-29
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Λέξεις-κλειδιά:
έλεγχος έξυπνου θερμοστάτη, έλεγχος περιβάλλοντος έξυπνου σπιτιού, έξυπνο σπίτι, διαδίκτυο των πραγμάτων
Περιγραφή:
84 σ.,εικ.,πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

CHRISTOSDELITSIKOS_.pdf

2 MB