Αντιστοίχιση με Προτιμήσεις: Η περίπτωση απόσπασης εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην Ελλάδα

Μεταπτυχιακή Εργασία 24031 200 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Αντιστοίχιση με Προτιμήσεις: Η περίπτωση απόσπασης εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην Ελλάδα
Συγγραφέας:
Κοντονής Καλλιπάς, Κωνσταντίνος, Ανδρέας
Επιβλέπων καθηγητής:
Ειρηνάκης, Παύλος
Περίληψη:
Το ενδιαφέρον για αγορές ταιριάσματος πόρων οι οποίες δεν ρυθμίζονται με κανόνες προσφοράς και ζήτησης αλλά βάσει προτιμήσεων στα μέλη που συμμετέχουν στις αγορές αυτές είναι πολύ έντονο εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, ενώ σαν κλάδος μπορούμε να πούμε ότι θεμελιώνεται με το ιστορικό άρθρο των Gale και Shapley (1962). Η έννοια των «ευσταθών ταιριασμάτων» που εισάγει το άρθρο για αυτού του είδους τις αγορές είναι καθοριστική. Έκτοτε, το θεωρητικό και το πρακτικό ενδιαφέρον για παρόμοιες αγορές, στις οποίες η «ευστάθεια» στα ταιριάσματα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την επιτυχία της ρύθμισής τους, είναι τεράστιο με παραγωγή σημαντικής βιβλιογραφίας και πλήθους εφαρμογών.
Μία παρόμοια αγορά ταιριάσματος στην οποία μετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι η περίπτωση της απόσπασης εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, δηλαδή η απόσπαση εκπαιδευτικών από σχολικές μονάδες των διαφόρων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε σχολικές μονάδες των υπολοίπων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
Η εν λόγω εργασία σκοπό έχει να διερευνήσει την αγορά αυτή. Η μελέτη της σχετικής βιβλιογραφίας και αντίστοιχων αγορών σε συνδυασμό με την προσεκτική εξέταση των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που καθορίζουν τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα για την διεκπεραίωση των αποσπάσεων είχε ως αποτέλεσμα την περιγραφή και ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αγοράς αυτής. Επίσης προτείνεται ένας αλγόριθμος που στηρίζεται στον αλγόριθμο των Gale και Shapley (1962) του οποίου η συμπεριφορά επιδεικνύεται με ένα παράδειγμα εκτέλεσής του για εκπαιδευτικούς με προτιμήσεις σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και τις αντίστοιχες προτιμήσεις των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πάνω στους εκπαιδευτικούς.
Η εργασία ολοκληρώνεται με προτάσεις για μελλοντική διερεύνηση θεμάτων που ήταν εκτός του πλαισίου της εργασίας αυτής καθώς και άλλων ζητημάτων ή περιορισμών που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-11-17
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Εκπαίδευση
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια
Εκπαιδευτικοί - Εκπαίδευση - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
Αγορά ταιριάσματος υπό προτιμήσεις, αλγόριθμος ταιριάσματος, αποσπάσεις εκπαιδευτικών
Περιγραφή:
63 σ.,πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0