Ανάπτυξη και υλοποίηση πλατφόρμας για την οργάνωση του υλικού των πειραμάτων Φυσικής του προγράμματος του Ιδρύματος Ευγενίδη "Το σύμπαν για όλους"

Πτυχιακή Εργασία 23803 106 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη και υλοποίηση πλατφόρμας για την οργάνωση του υλικού των πειραμάτων Φυσικής του προγράμματος του Ιδρύματος Ευγενίδη "Το σύμπαν για όλους"
Συγγραφέας:
Παπαγγελής, Γεώργιος, Νικόλαος
Επιβλέπων καθηγητής:
Σοφιανοπούλου, Χρύσα
Περίληψη:
Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού αποθετηρίου και η διερεύνηση της χρησιμότητας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πάνω στον τομέα της Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ένας νέος τρόπος μάθησης που φαίνεται να διαδραματίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στηνεκπαιδευτική κοινότητα.
Το ψηφιακό αποθετήριο της παρούσας εργασίας δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα Moodle και αφορά μαθήματα Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Το αποθετήριο έχει τίτλο «Το σύμπαν για όλους» και επικεντρώνεται στην κατανόηση φυσικών φαινομένων με σκοπό τη μεταλαμπάδευση της νέας γνώσης στους μαθητές. Το αποθετήριο χωρίζεται σε πέντε βασικές ενότητες α) Εισαγωγή στην Κοσμολογία και έννοιες της Κβαντικής Μηχανικής, β) Θάλαμος Νέφους, γ) Κλιματική Αλλαγή-Αύξηση Θερμοκρασίας και Μαύρες Τρύπες, δ) Παρουσίαση του πειράματος «Υπατεία» και την επεξεργασία γεγονότων από το ATLAS/LHC και ε) Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις.
Για την υλοποίηση του μαθήματος χρησιμοποιήθηκαν ως βοηθητικά πολυμέσα διαφάνειες σε μορφή Power point και αρχεία Pdf. Το μάθημα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με πεδίο γνώσεων τους Τομείς Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Πέραν της χρήσης του ως εργαλείο παροχής πληροφοριών λειτουργεί και ως αποθετήριο, καθώς ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει τις πληροφορίες οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-10-21
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Πληροφοριακά συστήματα
Λέξεις-κλειδιά:
ηλεκτρονική μάθηση, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ηλεκτρονική πλατφόρμα, Τεχνολογία
Περιγραφή:
80 σ.,εικ.,πίν.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

GeorgiosPapangelis.pdf

2 MB