Σχεδιασμός και ανάπτυξη ενημερωτικής πλατφόρμας με αντικείμενο τη συγκριτική παρουσίαση νέων τεχνολογιών στις κινητήριες μονάδες οχημάτων

Πτυχιακή Εργασία 22999 147 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχεδιασμός και ανάπτυξη ενημερωτικής πλατφόρμας με αντικείμενο τη συγκριτική παρουσίαση νέων τεχνολογιών στις κινητήριες μονάδες οχημάτων
Συγγραφέας:
Κόλλιας, Ηλίας, Νικόλαος
Επιβλέπων καθηγητής:
Σοφιανοπούλου, Χρύσα
Περίληψη:
Το αυτοκίνητο είναι το πιο κοινό μέσο μετακίνησης τη σημερινή εποχή ,υπάρχουν εκκατομύρια. Η ιστορία του ξεκινάει πίσω στο 1886 όταν στον Καρλ Μπεντς απονεμήθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο του Motorwagen που κατασκέυσαε το 1885. Οι πρώτες πωλήσεις ξεκίνησαν τότε και σιγά σιγά ξεκίνησαν και άλλοι κατασκευαστές να δημιουργούν τα δικά τους αυτοκίνητα και να διεκδικούν μερίδιο αγοράς. Η εξέλιξη του αυτοκινήτου συνεχίστηκε και έφτασε στη σημερινή μορφή παρέχοντας υψηλές επιδόσεις,οικονομία και άνεση στις μετακινήσεις.
Μετά τη δημιουργία του αυτοκινήτου δημιουργήθηκε η ανάγκη για τη κατασκευή οχημάτων με σκοπό τη μαζική μεταφορά αγαθών καθώς και την ασφαλή μεταφορά πολλών ανθρώπων. Έτσι,δημιουργήθηκε το επαγγελματικό αυτοκίνητο που η εξέλιξη του γινόταν παράλληλα με αυτή του αυτοκινήτου.
Την ίδια χρονική περίοδο και χρησιμοποιώντας ως βάση το ποδήλατο έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για τη δημιουργία μηχανοκίνητου δίκυκλου. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο μηχανοκίνητο δίκυκλο δόθηκε στον Γκότλιμπ Ντάιμλερ το 1885. Η πρώτη εταιρεία όμως που κατασκεύασε και ξεκίνησε τις πωλήσεις μοτοσυκλετών ήταν η Hilderbrand & Wolfsmuller και οι πωλήσεις ξεκίνησαν το 1897. Η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας συνεχίζεται μέχρι σήμερα και σχεδιαστικά δεν αποκλείνουν πολύ από το αρχικό σχέδιο του Ντάιμλερ.
Στις σημερινές ημέρες,οι δυνητικοί αγοραστές προκειμένου να δουν τα νέα μοντέλα προς πώληση επισκέπτονται διάφορες ιστοσελίδες. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία αναπτύχθηκε μία ιστοσελίδα στην οποία υπάρχουν πληροφορίες για τις κινητήριες μονάδες,όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων,μοτοσυκλετών και επαγγελματικών οχημάτων. Ο συνδυασμός αυτών δεν παρέχεται από καμία άλλη ιστοσελίδα.
Η διαδικασία υλοποίησης της ιστοσελίδας είναι καταγεγραμμένη βήμα-βήμα με αναλυτικές περιγραφές και εικόνες από τη διαδικασία υλοποίησης. Τέλος, υπάρχει μια σύντομη περιγραφή από το τι μπορεί να δει και να κάνει κάποιος επισκέπτης της ιστοσελίδας.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-02-25
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Τεχνολογικές καινοτομίες - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
αυτοκίνητο, Ιστοσελίδα, μοτοσυκλετών,επαγγελματικό
Περιγραφή:
43 σ.:εικ.,πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

IliasKollias.pdf

2 MB