Δημιουργία πύλης ερευνητών – πλατφόρμα αυτό-απόθεσης ερευνητικού υλικού και προφίλ ερευνητή

Μεταπτυχιακή Εργασία 22947 518 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Δημιουργία πύλης ερευνητών – πλατφόρμα αυτό-απόθεσης ερευνητικού υλικού και προφίλ ερευνητή
Συγγραφέας:
Χρονόπουλος, Φώτιος, Βασίλειος
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσαδήμας, Ανάργυρος
Περίληψη:
Στόχος της μεταπτυχιακής εργασίας είναι η παροχή μιας διαδικτυακής εφαρμογής στα μέλη του Χαροκοπείου πανεπιστημίου για την δημιουργία προφίλ χρηστών, την εύκολη αυτό-απόθεση των επιστημονικών τους δημοσιεύσεων καθώς και την αναζήτηση αυτών, δίνοντας παράλληλα και την δυνατότητα ελέγχου των δημοσιεύσεων από τους διαχειριστές του συστήματος.
Οι χρήστες του συστήματος μπορούν να επεξεργαστούν το προφίλ τους, να ανεβάζουν τις δημοσιεύσεις τους καθώς και να αναζητούν προφίλ και εγκεκριμένες δημοσιεύσεις άλλων χρηστών.
Η δημοσίευση με την δημιουργία της αποθηκεύεται στην εφαρμογή και στέλνεται ένα αίτημα στους διαχειριστές του συστήματος για την αξιολόγηση της. Μέχρι να δοθεί έγκριση/απόρριψη, ο δημιουργός της δημοσίευσης έχει την δυνατότητα να προβεί σε αλλαγές ακόμα και σε διαγραφή. Αλλαγές μπορεί να κάνει επίσης και ο διαχειριστής αν το κρίνει αναγκαίο κατά την αξιολόγηση.
Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις που εγκρίνονται από τους διαχειριστές, αποθηκεύονται στο σύστημα διαχείρισης συλλογών ψηφιακού αποθετηρίου του Χαροκοπείου πανεπιστημίου «ΕΣΤΙΑ», ενώ σε περίπτωση απόρριψης οι δημιουργοί ενημερώνονται για τον λόγο απόρριψης.
Οι διαχειριστές μπορούν να δημιουργήσουν νέα προφίλ για χρήστες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα καθώς και να επεξεργαστούν προφίλ υφιστάμενων. Μπορούν να δώσουν ή να αφαιρέσουν δικαιώματα διαχειριστή σε απλούς χρήστες καθώς και να απενεργοποιήσουν χρήστες. Επιπλέον, μπορούν να εκτελέσουν ενέργειες που αφορούν λειτουργίες του συστήματος όπως η διαχείριση των τμημάτων της σχολής, η δημιουργία και η επεξεργασία θεματικών κατηγοριών που απαιτούνται για την δημιουργία μιας δημοσίευσης.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-02-21
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Πληροφοριακά συστήματα
Διαδικτυακές εφαρμογές
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Λέξεις-κλειδιά:
αυτό-απόθεση, προφίλ ερευνητών, επιστημονικές δημοσιεύσεις, ΕΣΤΙΑ
Περιγραφή:
125 σ.:εικ.,διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

FotiosChronopoulos.pdf

5 MB