Η Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη Εκπαιδευτηρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η περίπτωση του Πόρου Τροιζηνίας

Μεταπτυχιακή Εργασία 21860 357 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Η Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη Εκπαιδευτηρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η περίπτωση του Πόρου Τροιζηνίας
Συγγραφέας:
Μπαρδάκα, Μαρία, Νικόλαος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μητούλα, Ρόιδω
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική μεταπτυχιακή εργασία πραγματεύεται τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των εκπαιδευτηρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, μελετάται η περίπτωση του δήμου Πόρου Τροιζηνίας και των εκπαιδευτηρίων του.
Αρχικά, γίνεται αναφορά στον ορισμό και στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στα κύρια χαρακτηριστικά της. Επίσης, σημειώνεται η οικονομική σημασία που αυτή έχει για κάθε τόπο. Ακόμη, επισημαίνεται η έννοια της εκπαίδευσης αλλά και οι συνθήκες των εκπαιδευτηρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιπλέον, παρουσιάζεται η φυσιογνωμία του Πόρου, τα γεωγραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά του στοιχεία, ενώ παράλληλα καταγράφεται η οικονομία και η εκπαίδευση στο νησί.
Στη συνέχεια, αναλύεται η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των εκπαιδευτηρίων και παρατίθενται μερικές προτάσεις για την ενίσχυση της εκπαίδευσης του νησιού. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται ορισμένοι τρόποι εύρεσης πηγών χρηματοδότησης και βελτίωσης της κατάστασης της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πόρου.
Τέλος, πραγματοποιείται έρευνα αναφορικά με τη μελέτη περίπτωσης και ακολουθεί η ποσοτική ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν από αυτήν, καθώς και η στατιστική περιγραφή των αντίστοιχων αποτελεσμάτων.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-04-20
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Εκπαίδευση
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Λοιπά Θέματα:
Τοπική αυτοδιοίκηση - Εκπαίδευση
Λέξεις-κλειδιά:
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση, Τοπική Ανάπτυξη
Περιγραφή:
86 σ.:εικ.,πίν.,διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

MariaBardaka.pdf

1 MB