Ανάπτυξη συστήματος HACCP σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πτυχιακή Εργασία 21298 515 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη συστήματος HACCP σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
Συγγραφέας:
Παυλοπούλου, Αικατερίνη, Αγαθοκλής
Επιβλέπων καθηγητής:
Μπόσκου, Γεώργιος
Περίληψη:
Η διαχείριση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων προφανώς και είναι αναπόσπαστο κομμάτι των επιχειρήσεων τροφίμων, πόσο μάλλον και των βρεφονηπιακών σταθμών όπου αποτελούν χώρους εστίασης μιας ευπαθής ομάδας όπως είναι τα βρέφη και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας ήταν η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πιο εύκολη και ακριβέστερη ανάπτυξη του συστήματος HACCP στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα απαρτίζεται από δύο σκέλη:
1) φόρμες και πίνακες που αφορούν την υγιεινή των γευμάτων και την ομάδα που στελεχώνει το σταθμό.
2) φόρμες και πίνακες σχετικά με τα έντυπα που θα πρέπει να συμπληρώνονται από τα μέλη του σταθμού, τα οποία θα ολοκληρώσουν την διασφάλιση της υγιεινής.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία παρατηρείται μία έλλειψη εξοπλισμού, προγραμματισμού και εκπαίδευσης του προσωπικού στους χώρους των Βρεφονηπιακών Σταθμών γεγονός που χρήζει διόρθωσης.
Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι η εργασία αυτή θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη για τους βρεφονηπιοκόμους και γενικότερα για τα μέλη που εργάζονται στους χώρους εντός των σταθμών καθώς θα τους καθοδηγήσει με εύκολο τρόπο στην ανάπτυξη του συστήματος HACCP και κατά συνέπεια στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων που προσφέρουν. Επιπρόσθετα, βοηθητική θα μπορούσε να είναι και για τους γονείς των βρεφών-νηπίων, ενημερώνοντάς τους σχετικά με τα υποχρεωτικά μέτρα που θα πρέπει να απαιτούν από τους σταθμούς να τηρούν έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ένα όσο το δυνατόν πιο υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά τους.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-02-28
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διατροφή (Γενικά). DRI’s
Δημόσια υγεία. Υγιεινή. Προληπτική ιατρική
Λοιπά Θέματα:
Δημόσια υγεία - Ελλάδα
Τροφή - Υγιειονολογικές απόψεις
Τροφή - Ποιότητα
Λέξεις-κλειδιά:
διαχείριση
Περιγραφή:
151 σ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

AikateriniPavlopoulou.pdf

1 MB