Ανίχνευση και διάχυση πληροφορίας σε εφοδιαστικές αλυσίδες

Πτυχιακή Εργασία 20907 201 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανίχνευση και διάχυση πληροφορίας σε εφοδιαστικές αλυσίδες
Συγγραφέας:
Τσαρσιταλίδης, Στυλιανός, Θεοφάνης
Επιβλέπων καθηγητής:
Κουσιουρής, Γεώργιος
Περίληψη:
Με την εμφάνιση τεχνολογιών και πρωτοβουλιών που κυμαίνονται από το Διαδύκτυο των Πραγμάτων έως τα Data Analytics, τις υπηρεσίες Cloud και τα Διασυνδεδεμένα Δεδομένα, η πρόκληση για τους διαχειριστές εφοδιαστικών αλυσίδων είναι να συνδυάσουν αυτούς τους τομείς για να αποκτήσουν επίγνωση. Η κοινή περιγραφή των αλυσίδων εφοδιασμού, μαζί με την απόκτηση, τη μοντελοποίηση και το συνδυασμό πληροφοριών που προέρχονται από ετερογενείς πηγές είναι ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των χαρακτηριστικών. Η αυτοματοποίηση της επεξεργασίας δεδομένων και αναλυτικής πρόβλεψης για τη συμπεριφορά και την αποτελεσματικότητα μιας αλυσίδας εφοδιασμού εξαρτάται από μια δυναμική περιγραφή των εξαρτήσεων μεταξύ προϊόντων και εξωτερικών γεγονότων / περιστάσεων. Διάφορες έννοιες διαμορφώνονται με βάση ένα λεξιλόγιο βασισμένο στην γλώσσα οντοτήτων ιστού (OWL).
Το λεξιλόγιο χρησιμοποιείται για να παρέχει νόημα στις εισαγόμενες πληροφορίες από χρήστες που είναι μέλη ή συνεργάτες διαφόρων οργανισμών. Η πρόσβαση του χρήστη σε αυτή τη σημασιολογική δομή απλοποιείται με τη χρήση γραφικών διεπαφών χρήστη, ο ρόλος των οποίων είναι η μετατροπή των πληροφοριών. Η συλλογιστική συμβάλλει στην εξεύρεση περισσότερων συνδέσεων και σημασίας, δεδομένου του λεξιλογίου και των εισαγώμενων πληροφοριών. Ο συνδυασμός του λεξιλογίου, της εισόδου του χρήστη μαζί με τα συνοδευτικά δεδομένα και μίας μηχανής συλλογισμού επιτρέπει την ανακάλυψη αυτόματων ειδοποιήσεων οι οποίες προωθούνται σε όλες τις επηρρεασμένες οντότητες.
Ένα σύνολο μονάδων δημιουργήθηκε, με βάση τα παραπάνω, για να μπορεί να συσσωματωθεί σε μεγάλα συστήματα διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού (SCM) και να συνδεθεί με διάφορες εξωτερικές πηγές δεδομένων, εξοπλισμό αλυσίδας εφοδιασμού όπως σαρωτές και έξυπνες ετικέτες, λειτουργικές μονάδες τεχνητής νοημοσύνης και Analytics και πολλά άλλα.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-10-05
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εφοδιαστική - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
Εφοδιαστική αλυσίδα, Σημασιολογικός Ιστός, Διαδίκτυο των πραγμάτων, Υπηρεσίες Διαδικτύου, Συλλογιστική
Περιγραφή:
80 σ.:εικ.,πίν.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

StylianosTsarsitalidis.pdf

4 MB