Σχέση διατροφικών παραγόντων και καρδιαγγειακής ευρωστίας με τη σωματική σύσταση και το λιπιδαιμικό προφίλ παιδιών ηλικίας 9-11 ετών

Μεταπτυχιακή Εργασία 14046 847 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχέση διατροφικών παραγόντων και καρδιαγγειακής ευρωστίας με τη σωματική σύσταση και το λιπιδαιμικό προφίλ παιδιών ηλικίας 9-11 ετών
Συγγραφέας:
Ζέρβα, Αναστασία Α.
Επιβλέπων καθηγητής:
Συντώσης, Λάμπρος
Περίληψη:
Σκοπός της εργασίας μας δεν είναι να αναφέρουμε απλώς τις ιδιότητες του ελαιολάδου αλλά να ενημερώσουμε επιστημονικά τον εκπαιδευτικό και να του προσφέρουμε ένα αξιόλογο και εύχρηστο πρόγραμμα διατροφικής αγωγής, κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες της συγκεκριμένης ηλικίας. Η ηλικία για την οποία δημιουργήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η Α' Δημοτικού. Οι λόγοι που επιλέξαμε την ηλικία 6-7 ετών είναι ότι αφενός τα παιδιά από αυτή την ηλικία μπορούν εύκολα να συμμετέχουν σε μια μαθησιακή διαδικασία και αφ’ ετέρου, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να αποκτούν τα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες και γνώσεις, από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται. Με μικρές αλλαγές το πρόγραμμα είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να χρησιμοποιηθεί και σε λίγο μικρότερες ή μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2003
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διαιτολογία (Γενικά)
Διατροφή (Γενικά). DRI’s
Λοιπά Θέματα:
Αγωγή υγείας - Παιδιά
Λέξεις-κλειδιά:
ελαιόλαδο
Περιγραφή:
127 σ., πίν., διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

ZERVA A.-EDD-2003.pdf

54 MB