Συλλογή 39 3687 Αναγνώσεις
1. Διατροφική αξία και ποιότητα εκτρεφόμενων ιχθύων με έμφαση στα νέα είδη μεσογειακών υδατοκαλλιεργειών
2. Εξέλιξη της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία: Διαχρονική μελέτη της επίδρασης των διατροφικών συνηθειών και του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου
3. Διαχρονική επίδραση καθοριστικών παραγόντων της εγκυμοσύνης (βάρος, διατροφή, άσκηση, παρουσία ασθενειών μητέρας) στον κίνδυνο ανάπτυξης παιδικής παχυσαρκίας
4. Συσχέτιση γενετικών και διατροφικών παραγόντων με παραμέτρους παχυσαρκίας και ινσουλινοαντίστασης σε υγιείς Ελληνίδες γυναίκες
5. Διατροφικοί δείκτες εκτίμησης ποιότητας της διατροφής και κινδύνου εμφάνισης παχυσαρκίας και άλλων μεταβολικών νοσημάτων στα παιδιά
6. Αξιολόγηση διατροφικών παρεμβάσεων που υλοποιούνται από το δάσκαλο με σκοπό τη βελτίωση διαιτητικών συνηθειών και συμπεριφορών παιδιών σχολικής ηλικίας
7. Μελέτη της επίδρασης φαινολικών ενώσεων και παραγώγων τους στις λειτουργίες κυττάρων σε φλεγμονώδεις καταστάσεις
8. Διατροφικές συνήθειες και φυσική δραστηριότητα των εφήβων: Εφαρμογή παρέμβασης στο χώρο του σχολείου και ο ρόλος των ψυχοκοινωνικών παραγόντων
9. Σύγκριση στατιστικών μεθόδων στη δημιουργία μοντέλων εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου, και αποτίμηση του ρόλου της διατροφής στην προβλεπτική ικανότητά τους
10. Χαρακτηρισμός και ποσοτικός προσδιορισμός μορφών σεληνίου σε ορό αίματος και συσχέτισή του με διατροφικούς παράγοντες
11. Ανάλυση και αξιολόγηση μικροσυστατικών και παραπροϊόντων τηγανίσματος σε έλαια και πατάτες
12. Διατροφική παρέμβαση με σκόνη Μαστίχας Χίου σε ζωικό μοντέλο ΙΦΝΕ (ιδιοπαθής φλεγμονώδης νόσος του εντέρου)
13. Διερεύνηση της ύπαρξης του παράγοντα ενεργοποίησης αιμοπεταλίων (PAF) ή άλλων μεσολαβητών σε κυανοφύκη σπηλαίων
14. Η επίδραση ενός προγράμματος Τροποποίησης Συμπεριφοράς σε νοσογόνα παχύσαρκα άτομα, είτε μετά από χειρουργική παρέμβαση, είτε παράλληλα με την εφαρμογή ενός υποθερμιδικού διαιτολογίου
15. Μελέτη μεταβολισμού in vivo: διαφορετικές προσεγγίσεις
16. Αξιολόγηση των μακρο- και μικροθρεπτικών συστατικών ελαιολάδου και σπορελαίων κατά τη διατροφική παρέμβαση σε μοντέλα-πειραματόζωα
17. Μελέτη διατροφικών συμπεριφορών ατόμων που έχασαν βάρος και επιτυχώς διατήρησαν μέρος της απώλειας βάρους
18. Επιδημιολογία οξέος στεφανιαίου συνδρόμου: κοινωνικό-οικονομικοί και συμπεριφοριστικοί προσδιοριστές δεύτερης εκδήλωσης καρδιαγγειακών συμβαμάτων σε ασθενείς με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο. Δεκαετής επανέλεγχος μελέτης GREECS (2003-2013)
19. Εφαρμογή και αξιολόγηση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και διαχείρισης ολικής ποιότητας σε μονάδες υγείας
20. Impact of beta-glucan on the intestinal microbiota of a high risk colon cancer population (polypectomised patients)