Ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης χρονοπρογραμματισμού εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

Πτυχιακή Εργασία 22060 446 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης χρονοπρογραμματισμού εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων
Συγγραφέας:
Μουστακάκης, Χρυσοβαλάντης, Στέλλιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσαδήμας, Ανάργυρος
Περίληψη:
Το θέμα της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η αναλυτική μελέτη, η εγκατάσταση και η παραμετροποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης χρονοπρογραμματισμού εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων UniTime (University Timetabling). Το UniTime είναι μια πλήρως εξοπλισμένη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, που αναπτύχθηκε με την συνεργασία τόσο εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και φοιτητών σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής (Purdue University) με σκοπό την διευκόλυνση και την απλοποίηση των σύνθετων διοικητικών απαιτήσεων ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτος και κύριος στόχος της πλατφόρμας διαχείρισης χρονοπρογραμματισμού εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, είναι η αυτοματοποιημένη δημιουργία τόσο του εβδομαδιαίου προγράμματος μαθημάτων, όσο και του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψιν ποικίλες και πολύπλοκες παραμέτρους. Η διαθεσιμότητα των καθηγητών, των αιθουσών, οι απαιτήσεις του κάθε μαθήματος - διάρκεια και αριθμός φοιτητών που θα συμμετάσχουν στην εξέταση- , είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα επεξεργασίας του προσχεδίου από τον χρήστη, και παραμετροποίησης του σε περίπτωση που καθίσταται αναγκαίο.

Χρήστες της πλατφόρμας είναι το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό που κατεξοχήν ορίζει τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την δημιουργία του προγράμματος (input), αλλά και οι φοιτητές που μέσω της πλατφόρμας μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά δήλωση μαθημάτων, επιλογή επιθυμητών εργαστηρίων κλπ.

Για τις ανάγκες της πτυχιακής αυτής εργασίας αρχικά πραγματοποιήθηκε έρευνα για τον στόχο και την λειτουργικότητα της πλατφόρμας αλλά και αναπαραγωγή των βασικών σεναρίων χρήσης της. Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασής της εφαρμογής, με στόχο την αποφυγή συχνών προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-07-15
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λέξεις-κλειδιά:
εργαλείο, διοίκηση, χρονοπρογραμματισμός, πλατφόρμα
Περιγραφή:
105 σ.:εικ.,διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

ChrysovalantisMoustakakis.pdf

4 MB