Σύστημα παρακολούθησης πρακτικών ασκήσεων

Πτυχιακή Εργασία 26186 261 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σύστημα παρακολούθησης πρακτικών ασκήσεων
Συγγραφέας:
Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης, Σάββας
Επιβλέπων καθηγητής:
Καμαλάκης, Θωμάς
Περίληψη:
Στη σήμερον εποχή η τεχνολογία έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας μας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η τεχνολογία συνιστά μέσο ένωσης και δημιουργικής σύνθεσης της πνευματικής όψης του πολιτισμού(έρευνα, πολιτική, επιστήμη, παιδεία) αλλά και της υλικής(τεχνογνωσία , μέθοδοι παραγωγής).Η πρακτική αξία που μας δίνεται από τη χρήση της πληροφορικής και των υπολογιστών, έγκειται στο γεγονός πως ποικίλες διαδικασίες σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας έχουν απλουστευθεί και ο χρόνος διεκπεραίωσης τους έχει μειωθεί σημαντικά συγκριτικά με το παρελθόν .Στον επιχειρηματικό τομέα και όχι μόνο , παρατηρούμε πως πολλοί οργανισμοί διαθέτουν πληροφοριακά συστήματα για τη διαχείριση αλλά και σε μερικές περιπτώσεις την διάθεση των υπηρεσιών τους. Εμμέσως πλην σαφώς , με τη στοχευμένη χρήση της τεχνολογίας έχει επιτευχθεί η αυτοματοποίηση των διαδικασιών οι οποίες απαιτούν χρόνο στους πελάτες και τους αρμόδιους. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω , θέλησα και εγώ με τη σειρά μου να ασχοληθώ με την ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του πανεπιστημίου , με σκοπό να αξιοποιήσω τις γνώσεις και τα εφόδια που μου δόθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ώστε με τη χρήση της πληροφορικής να λύσω ζητήματα τα οποία αφορούν την ακαδημαϊκή ζωή των μελών του ιδρύματος. Κινητήριος δύναμη για την ενασχόληση μου με αυτό το έργο , ήταν η επιθυμία μου να λύσω ένα ουσιαστικό πρόβλημα που απαντάται στο παραγωγικό τομέα της σχολής μου και κατ’ επέκταση του πανεπιστημίου , αλλά και μέσω της εργασίας μου να αναπτύξω περαιτέρω τις τεχνικές μου δεξιότητες οι οποίες θα με βοηθήσουν στο μελλοντικό μου βίο.
Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος για την παρακολούθηση των πρακτικών ασκήσεων του Πανεπιστημίου. Σε αυτό το έργο αποπειράθηκα να αναπτύξω ένα λογισμικό , πιο συγκεκριμένα ένα πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα έκανε τη διαχείριση των αιτήσεων πρακτικής άσκησης πιο εύκολη για όλα τα εμπλεκόμενα μέλη(Γραμματεία , Φοιτητές , Φορείς Π.Α. , Υπεύθυνους Καθηγητές) .
Εν κατακλείδι , το εν λόγω σύστημα “έρχεται” να δώσει ένα κοινό κανάλι ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις πρακτικές ασκήσεις , ούτως ώστε οι φοιτητές και φορείς πρακτικής άσκησης να μη χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά με μια ή περισσότερους μεθόδους επικοινωνίας , αλλά μέσω μιας έμπιστης πλατφόρμας του πανεπιστημίου η οποία διαθέτει ένα προτυποποιημένο τρόπο για τη προώθηση των δικαιολογητικών και τα αιτήματα τους καθώς και τον έλεγχο της εγκυρότητας τους.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-07-19
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Λέξεις-κλειδιά:
Πρακτική άσκηση, Διαχείριση αιτήσεων, Πληροφοριακό Σύστημα
Περιγραφή:
94 σ.,εικ.,πίν.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

IOANNISPANAGIOTOPOULOS.pdf

7 MB