Υλοποίηση Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Ανάθεσης Πτυχιακών/Διπλωματικών Εργασιών

Πτυχιακή Εργασία 22066 1247 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Υλοποίηση Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Ανάθεσης Πτυχιακών/Διπλωματικών Εργασιών
Συγγραφέας:
Βλάσση, Γεωργία, Δημήτριος
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσαδήμας, Ανάργυρος
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας Πτυχιακής Εργασίας είναι η υλοποίηση μίας διαδικτυακής εφαρμογής που θα διευκολύνει τα μέλη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στη διαχείριση της ανάθεσης των Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών τους. Στην τεχνολογική άνοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό να αντικατασταθούν οι απαρχαιωμένες μέθοδοι δήλωσης πτυχιακών και οι χειρόγραφες δηλώσεις των φοιτητών.

Με βάση την αρχή αυτή, δημιουργήθηκε η εφαρμογή στην οποία ο Καθηγητής μπορεί να δημιουργεί θέματα πτυχιακών. Ο Φοιτητής μπορεί, αφού πρώτα εγκριθεί ότι πληροί τα απαραίτητα κριτήρια, να συμπληρώνει μία αίτηση με το θέμα πτυχιακής που τον ενδιαφέρει. Ο Καθηγητής με τη σειρά του θα επιλέγει το προφίλ ενός από τους ενδιαφερόμενους Φοιτητές. Η Γραμματεία είναι υπεύθυνη να παρακολουθεί τη διαδικασία και να επιβεβαιώνει τις αιτήσεις των Φοιτητών και να τους ενημερώνει για έγκριση ή απόρριψή τους.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της εργασίας κατέχουν οι άδειες, πιο συγκεκριμένα τα δικαιώματα, που έχει ο κάθε χρήστης της εφαρμογής. Ανάλογα με την άδεια έχει και πρόσβαση σε συγκεκριμένες σελίδες της εφαρμογής.

Το τεχνολογικό υπόβαθρο, στο οποίο αναπτύχθηκε η εφαρμογή είναι γλώσσες προγραμματισμού και λογισμικά, όπως το Django framework, HTML, CSS και Bootstrap. Η σύνδεση της με τον κατάλογο χρηστών της σχολής έγινε με το πρωτόκολλο LDAP, και για τη αποθήκευση των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε η PostgresSQL.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-07-15
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Εκπαιδευτική τεχνολογία
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Λέξεις-κλειδιά:
άδειες, Θέματα Πτυχιακών, Διαδικτυακή Πλατφόρμα
Περιγραφή:
69 σ.:εικ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

GeorgiaVlassi.pdf

5 MB