Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και Αγροδιατροφή: Εντοπίζοντας τις προκλήσεις και προοπτικές για την Ελευσίνα 2021

Μεταπτυχιακή Εργασία 21251 577 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και Αγροδιατροφή: Εντοπίζοντας τις προκλήσεις και προοπτικές για την Ελευσίνα 2021
Συγγραφέας:
Λακριντής, Αθανάσιος, Κωνσταντίνος
Επιβλέπων καθηγητής:
Σκορδίλη, Σοφία
Περίληψη:
Μελετώντας κανείς τα προγράμματα πόλεων που επιλέχθηκαν ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (ΠΠΕ) διακρίνει πως, εκτός από τις δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα, περιλαμβάνονται και αρκετές δράσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Στόχος είναι να προβληθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας περιοχής, να εμπλακεί η τοπική κοινότητα, να αναβαθμιστούν υπάρχουσες υποδομές και να προκύψουν συνέργιες φορέων σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με το γεγονός πως ο θεσμός της ΠΠΕ, από ένα πολιτιστικό φεστιβάλ στο ξεκίνημα του, αναδείχθηκε σε ένα γεγονός με αναπτυξιακές προοπτικές για τις πόλεις και για την προβολή τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, οι πρωτοβουλίες του αγροτροφικού τομέα θα μπορούσαν να συμβάλουν όχι μόνο στην αναζωογόνηση του θεσμού της ΠΠΕ αλλά και στην δημιουργία ευκαιριών με θετικό αποτύπωμα σε τοπικό επίπεδο.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-11-22
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Γεωγραφία (Γενικά)
Πόλεις. Αστική Γεωγραφία
Λοιπά Θέματα:
Πόλεις και κωμοπλεις - Ανάπτυξη - Ελλάδα - Αττική (Νομός) - Ελευσίνα
Λέξεις-κλειδιά:
αγροδιατροφή, δημιουργικότητα, πόλεις, τοπική ανάπτυξη
Περιγραφή:
65 σ.,εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

AthanasiosLakrintis.pdf

922 KB