Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας με σκοπό την παροχή επιχειρηματικής ευφυΐας από μετρήσεις γεωχωρικών δεδομένων με χρήση τεχνολογιών Angular2

Μεταπτυχιακή Εργασία 18940 191 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας με σκοπό την παροχή επιχειρηματικής ευφυΐας από μετρήσεις γεωχωρικών δεδομένων με χρήση τεχνολογιών Angular2
Συγγραφέας:
Λοντόρφος, Νικόλαος Ι.
Επιβλέπων καθηγητής:
Δαλάκας, Βασίλης
Περίληψη:
Στο παρών κείμενο παρουσιάζεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της διπλωματικής εργασίας με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας Διαδικτυακής Πλατφόρμας και σκοπό την παροχή Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence) σε μετρήσεις γεωχωρικών δεδομένων . Ο στόχος είναι ο καλύτερη κατανόηση της σημασίας των δεδομένων αυτών, δίνοντας μια οπτικοποίηση τους. Με τον τρόπο αυτό πρότυπα, τάσεις και συσχετισμοί που μπορεί να περάσουν απαρατήρητα με κάποια απεικόνιση βασισμένη σε κείμενο, μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν με τη σωστά οπτικοποίηση.
Τα γεωχωρικά δεδομένα που χρησιμοποιήσαμε παραχωρήθηκαν από τον Δρ. Βασίλειο Δαλάκα και αφορούν μετρήσεις απόδοσης ασυρμάτων δικτύων. Βρίσκονται αποθηκευμένα σε μια βάση δεδομένων από την οποία τα αντλεί η εφαρμογή μας για να εξάγει συμπεράσματα και να πραγματοποιήσει visualizations.
Η βάση που χρησιμοποιήσαμε ήταν τύπου PostgreSQL, object-relational δηλαδή, με εγκατεστημένη την επέκταση PostGIS. Η PostGIS δίνει τη δυνατότητα υποστήριξης γεωγραφικών objects, μας δίνει δηλαδή την δυνατότητα για SQL queries με βάση την τοποθεσία. Στα δεδομένα αυτά έχουμε πρόσβαση από τον client με την χρήση ενός Rest Web Service φτιαγμένο με το Java Spring Framework. Με την Angular 2 παίρνουμε τα δεδομένα αυτά και τα απεικονίζουμε στον χρήστη με την βοήθεια του Chart.js σε ευανάγνωστα και όμορφα γραφήματα. Επίσης για την δημιουργία χαρτών χρησιμοποιούμε ένα Geoserver για την ομαδοποίηση και διαμόρφωση των δεδομένων και το Google Maps για την απεικόνιση τους .
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-07-14
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Τεχνολογία της πληροφορίας
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδίκτυο (Internet)
Οπτικοποίηση - Επεξεργασία δεδομένων
Χωρικές βάσεις δεδομένων
Λέξεις-κλειδιά:
Γεωχωρικά δεδομένα, οπτικοποίηση, επιχειρηματική ευφυΐα, χάρτες, διαγράμματα
Περιγραφή:
131 σ., εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Lontorfos_PMSIT_17.pdf

3 MB