Το κόστος υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου διατροφής

Πτυχιακή Εργασία 3727 317 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Το κόστος υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου διατροφής
Συγγραφέας:
Νικολοπούλου, Δροσερή
Επιβλέπων καθηγητής:
Χονδρογιάννης, Γεώργιος
Περίληψη:
Στις μέρες μας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Παρόλο που προέρχονται από τις δυτικές χώρες όπου εκεί συναντάται έντονα η υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής, παρατηρείται ότι τα άτομα προτιμούν την υιοθέτηση ξένων και ανθυγιεινών προτύπων διατροφής. Πολλοί είναι οι παράγοντες που ενθαρρύνουν τα άτομα να ακολουθήσουν την Μεσογειακή διατροφή όπως λόγοι υγείας και φυσικής κατάστασης. Από την άλλη μεριά, πολλά είναι τα εμπόδια που αποθαρρύνουν κάποιον να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεν είναι “φίλοι” της Μεσογειακής διατροφής είναι το κόστος αυτής. Για αυτό τον λόγο, η παρούσα εργασία προσπαθεί να ερευνήσει εάν όντως είναι υψηλό το κόστος υιοθέτησης υγιεινής διατροφής και κατά πόσο οι άνθρωποι ακολουθούν την Μεσογειακή διατροφή σήμερα. Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη την θεωρητική ανάλυση και την εμπειρική ανάλυση. Στο θεωρητικό μέρος γίνεται αναφορά αρχικά στην υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με την υγιεινή διατροφή και το κόστος αυτής και έπειτα σε προηγούμενες εμπειρικές μελέτες που ασχολήθηκαν διεξοδικότερα με το θέμα αυτό. Στο εμπειρικό μέρος παρουσιάζονται η δειγματοληπτική έρευνα των 150 ερωτηματολογίων που διεξήχθη για την παρούσα εργασία και μετά από στατιστική ανάλυση των δεδομένων με το πρόγραμμα spss γίνεται διαγραμματική απεικόνιση, ανάλυση των αποτελεσμάτων αυτής και εκτίμηση των υποδειγμάτων παλινδρομήσεων που προέκυψαν από τα αποτελέσματα.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2010-12-01
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διατροφή (Γενικά). DRI’s
Κοινωνικές επιστήμες (Γενικά)
Λοιπά Θέματα:
Μεσογειακή δίαιτα
Κόστος και επίπεδο ζωής
Τροφή, Κατανάλωση της
Περιγραφή:
160 σ. : εικ., πίν., διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0