Υλοποίηση εφαρμογής (Web και Android) για λήψη και οπτικοποίηση δεδομένων από τη Διαύγεια χρησιμοποιώντας API ανοιχτών δεδομένων

Μεταπτυχιακή Εργασία 28238 105 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Υλοποίηση εφαρμογής (Web και Android) για λήψη και οπτικοποίηση δεδομένων από τη Διαύγεια χρησιμοποιώντας API ανοιχτών δεδομένων
Συγγραφέας:
Γεωργίου, Σωτήριος, Σπήλιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μακρής, Αντώνιος, Ιωάννης
Περίληψη:
Στην παρούσα εργασία αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την εξαγωγή, επεξεργασία και παρουσίαση δεδομένων ανοιχτού κώδικα από την πλατφόρμα Διαύγεια.
Κύριος στόχος της εργασίας είναι η οικονομική ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τους οργανισμούς που συμμετέχουν στην πλατφόρμα της Διαυγείας. Αφού γίνεται μια αρχική αναφορά στα στοιχεία του οργανισμού στη συνέχεια θα παρουσιαζόντουσαν τα οικονομικά τους στοιχεία σχετικά με τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει αλλά και τις επιχορηγήσεις που έχουν λάβει.
Με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript, τα δεδομένα επεξεργάζονται και στη συνέχεια παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας την γλώσσα επισήμανσης HTML. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι η ικανότητα ομαδοποίησης των δαπανών, επιτρέποντας μία πιο διαφανή και συνοπτική ανάλυση των οικονομικών κινήσεων του κάθε οργανισμού.
Παράλληλα, αναπτύχθηκε μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε κινητές συσκευές που υποστηρίζουν AndroidAndroid, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης και παρουσίασης των δεδομένων σε κινητές συσκευές. Η εφαρμογή αυτή αντικατοπτρίζει τις λειτουργίες της ιστοσελίδας, προσφέροντας μια ευέλικτη και φορητή λύση για τους χρήστες που επιθυμούν να παρακολουθούν τα δεδομένα εν κινήσει.
Η εργασία αυτή αποσκοπεί στην προαγωγή της διαφάνειας και στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε δημόσια δεδομένα, συνδυάζοντας τεχνολογικές καινοτομίες με τις σύγχρονες απαιτήσεις της πληροφορικής.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-10-19
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Δημόσια διοίκηση - Ελλάδα
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λέξεις-κλειδιά:
ανοιχτά δεδομένα, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τζαβασκριπτ, τζαβα, απι
Περιγραφή:
43 σ.,εικ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

SOTIRIOSGEORGIOU.pdf

1 MB