Παρασκευή μη αλκοολούχου ερυθρού οίνου και μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας αυτού

Πτυχιακή Εργασία 2396 100 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Παρασκευή μη αλκοολούχου ερυθρού οίνου και μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας αυτού
Συγγραφέας:
Μαντή, Κωνσταντίνα
Περίληψη:
Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια πως η κατανάλωση 30-50 γραμμαρίων αλκοόλ την ημέρα, συνδέεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος του μυοκαρδίου καθώς και της θνητότητας που συνοδεύει τις ασθένειες αυτές. Επίσης κάποιες πρόσφατες μελέτες σχετίζουν τη μέτρια πρόσληψη αλκοόλ με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου καθώς και ασθενειών που σχετίζονται με οξειδωτικό στρες. Αν και έχουν περιγραφεί διάφοροι μηχανισμοί, οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται ή υπεισέρχονται τον τρόπο δράσης του οινοπνεύματος, αρκετοί ερευνητές αποδίδουν αυτή την ευεργετική δράση στο κρασί και όχι στα άλλα αλκοολούχα ποτά.
Οι διάφορες πολυφαινόλες που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ευεργετική δράση του κρασιού, λόγω της αντιοξειδωτικής τους δραστηριότητας.
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η παρασκευή μη αλκοολούχου ερυθρού οίνου και η πειραματική διερεύνηση των φαινολικών συστατικών του κρασιού με αλκοόλ ή χωρίς.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2007-11-28
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Λοιπά Θέματα:
Οίνοι και οινοποιία
Αλκοόλ - Υγιεινολογικές απόψεις
Αντιοξειδωτικά
Περιγραφή:
56 σ. : εικ., πίν., διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

, Ptychiaki5.pdf