Δημιουργία πλατφόρμας για αυτοματοποίηση ενεργειών διαχείρισης χρηστών

Μεταπτυχιακή Εργασία 22955 403 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Δημιουργία πλατφόρμας για αυτοματοποίηση ενεργειών διαχείρισης χρηστών
Συγγραφέας:
Βελισσάρης, Παρασκευάς, Αλέξανδρος
Επιβλέπων καθηγητής:
Τσαδήμας, Ανάργυρος
Περίληψη:
Ο σκοπός της εργασίας ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας εύχρηστης web εφαρμογής με τη χρήση του Django framework (Python) και του Angular framework, που θα επιτρέπει σε κάποιον υπάρχοντα χρήστη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (φοιτητής, μέλος ΔΕΠ, οποιοσδήποτε άλλος χρήστης του Δικτύου) να προβεί σε αίτημα έκδοσης νέου ιδρυματικού κωδικού αυτοματοποιημένα. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται κάποια παρόμοια εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο και η τρέχουσα διαδικασία που ακολουθείται είναι χρονοβόρα.
Το αντικείμενο της εργασίας είναι μια web εφαρμογή, μέσω της οποίας η Γραμματεία ενός τμήματος, θα μπορεί να εκδίδει άμεσα ένα νέο ιδρυματικό κωδικό για κάποιον χρήστη του Δικτύου του Πανεπιστημίου, ο οποίος πρώτα έχει κάνει αίτηση έκδοσης νέου κωδικού, μέσω της ίδιας εφαρμογής.
Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν η μελέτη των λογισμικών που θα χρησιμοποιούσαμε στην πορεία (Angular 7.2, Python 3.6.1, Django 2.1.5, PostgreSQL 10) είτε διαβάζοντας το επίσημο documentation είτε δοκιμάζοντας λειτουργίες των λογισμικών, δημιουργώντας μικρά projects. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να αφομοιώσουμε τις ανάγκες της εφαρμογής και σε αυτό το σκοπό βοήθησαν πολύ ο κ. Τσαδήμας και ο κ. Συμιακάκης, με τη συμβολή των οποίων έγινε η σχεδίαση του συστήματος. Όταν είχαμε την πρώτη εικόνα για το πώς πρέπει να υλοποιηθεί η εφαρμογή, ξεκίνησε η υλοποίηση.
Το αποτέλεσμα είναι μια σύγχρονη εφαρμογή, που θα διευκολύνει τους χρήστες που χρησιμοποιούν το Δίκτυο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου καθώς και τις Γραμματείες των τμημάτων, όσον αφορά στο αίτημα έκδοσης νέου ακαδημαϊκού κωδικού.
Στα επόμενα κεφάλαια περιγράφονται οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, αναλύονται τα βήματα υλοποίησης της εφαρμογής και γίνεται μια παρουσίαση του περιβάλλοντος.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-02-24
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Λέξεις-κλειδιά:
Ντζάνγκο, Ανγκιουλαρ, Εφαρμογές Ιστού, Νέος κωδικός
Περιγραφή:
52 σ.:εικ.,διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

ParaskevasVelissaris.pdf

1 MB