Ανάπτυξη Εφαρμογής Κινητών Συσκευών Αναζήτησης Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

Μεταπτυχιακή Εργασία 20932 189 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη Εφαρμογής Κινητών Συσκευών Αναζήτησης Εθνικού Πλαισίου Προσόντων
Συγγραφέας:
Κόγια, Ευδοκία, Αναστάσιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μιχαλακέλης, Χρήστος
Περίληψη:
Η διπλωματική εργασία με θέμα ‘Ανάπτυξη Εφαρμογής Κινητών Συσκευών Αναζήτησης Εθνικού Πλαισίου Προσόντων’ μελετά το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και σχεδιάζει, αναπτύσσει, παρουσιάζει μια εφαρμογή κινητών συσκευών αναζήτησης του ελληνικού Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Η εφαρμογή αποσκοπεί στην διευκόλυνση του χρήστη στο να πλοηγηθεί και να ενημερωθεί, αναζητήσει γρήγορα και εύκολα τα επίπεδα προσόντων, τους τομείς εκπαίδευσης, τους φορείς χορήγησης, τους τύπους προσόντων και τα προσόντα του ελληνικού εθνικού πλαισίου προσόντων. Η εφαρμογή αναφέρεται είτε σε χρήστες που θέλουν να μετακομίσουν στην Ελλάδα και θέλουν να ενημερωθούν για την αντιστοίχιση των προσόντων τους στην ελληνική αγορά ή να ενημερωθούν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, είτε σε χρήστες που είναι κάτοικοι της Ελλάδας και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και γνώσεις, να αυξήσουν τις επαγγελματικές τους ικανότητες και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους. Η απόκτηση νέων προσόντων αφορά και τις δύο περιπτώσεις χρηστών.

Η εργασία αποτελείται από δύο εφαρμογές, η μία είναι η QualificationsFrameworkWebApi και αφορά το WebAPI , το μέσο επικοινωνίας της εφαρμογής των κινητών με τη βάση δεδομένων, και η δεύτερη είναι το QualificationsFrameworkMobileApp, η οποία είναι η εφαρμογή για τα κινητά και είναι συμβατή σε Android, iOS και Windows. Η εφαρμογή μελλοντικά μπορεί να υποστηρίξει τα Εθνικά Πλαίσια Προσόντων και των υπόλοιπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εφαρμογές αναπτύχθηκαν με τη χρήση των τεχνολογιών .NET Framework 4.6.2 ,ASP.NET Web API 2, Xamarin.Forms, MVC, MVVM, Prism, Entity Framework 6.2, SQL Server 2016,IIS 8 / Windows Server 2012 R2, JSON, REST.

Στο παρόν έγγραφο γίνεται παρουσίαση του Ευρωπαϊκού και Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, επεξήγηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιήθηκαν, ανάλυση των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν και τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα και οι μελλοντικές δυνατότητες και επεκτάσεις της εφαρμογής.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-10-14
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Συστήματα κινητής τηλεφωνίας
Κινητή τηλεφωνία - Ελλάδα
Λέξεις-κλειδιά:
Εκπαίδευση, Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, Εφαρμογή κινητών
Περιγραφή:
85 σ.:εικ.,πίν.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

EvdokiaKogia_.pdf

1 MB