Προϊόντα εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες: διερεύνηση προτιμήσεων καταναλωτών

Πτυχιακή Εργασία 1959
Πρωτότυπος Τίτλος:
Προϊόντα εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες: διερεύνηση προτιμήσεων καταναλωτών
Συγγραφέας:
Κοντογιάννη, Βιβή
Περίληψη:
Εν έτη 2005 ο καθημερινός τρόπος ζωής του ανθρώπου έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτόν πριν από 20 ή 30 χρόνια. Οι καθημερινές μας συνήθειες ή αλλιώς η ρουτίνα μας έχει διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο όπου δεν έχουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να αφιερώσουμε στο πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε, και αυτό είναι ο εαυτός μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος δημιουργώντας μεγάλο αριθμό από ανάγκες και επιθυμίες αναγκάζεται να εργάζεται αρκετές ώρες από το 24ωρό του για να τις καλύψει. Συνυπολογίζοντας και τους συνεχώς μεταβαλλόμενους και αστάθμητους χρηματοοικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες γίνεται αρκετά εύκολη η κατανόηση της «δύσκολης» κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο άνθρωπος του σήμερα.
Αθροιστικά με όλα τα παραπάνω λειτουργεί και ο ευρύτερος «βιασμός» που υφίσταται καθημερινά η φύση από τα «επιτεύγματα» του ανθρώπινου είδους και που φυσικά έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του καθενός από εμάς, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωσή μας.
Σε αυτό το δύσκολο και ταυτόχρονα επικίνδυνο πλαίσιο που καλούμαστε να ζήσουμε δεν διαφαίνονται και πολλές διέξόδοι. Συμπερασματικά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τους εξωγενείς κινδύνους που απειλούν το πνεύμα και την υγεία μας ώστε να καταφέρουμε να «επιβιώσουμε» στους ρυθμούς και στις συνθήκες που επικρατούν στο εκάστοτε περιβάλλον μας.
Η προστασία και όξυνση του πνεύματός μας είναι μια διαδικασία με την οποία δεν θα ασχοληθούμε σε αυτή τη μελέτη, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο αν προστατεύσουμε την σωματική μας υγεία θα έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε και με το πνεύμα μας. Άρα, λοιπόν η προσοχή μας θα εστιαστεί στην προστασία της υγείας μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους απλά και μόνο εντάσσοντας στην καθημερινότητα μας κάποιες πιο «υγιεινές» συνήθειες και κάνοντάς αυτές ρουτίνα μας.
Στη μελέτη που ακολουθεί θα εξετάσουμε μονομερώς μια σειρά από προϊόντα τα οποία βοηθούν την υγεία μας έμμεσα και άμεσα και θα δούμε πώς οι συνάνθρωποί μας αντιδρούν στην προοπτική αλλαγής των καθημερινών διατροφικών τους συνηθειών με στόχο μόνο την καλύτερη υγεία για αυτούς και κατ’ επέκταση την καλύτερη ζωή για αυτούς.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2006-06-23
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διατροφή (Γενικά). DRI’s
Τροφή, τρόφιμα και επισιτισμός
Λοιπά Θέματα:
Προϊόντα
Φυτοστερόλες
Καταναλωτική συμπεριφορά - Ελλάδα
Περιγραφή:
186 σ. : εικ., διαγρ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

, Ptychiaki39.pdf