Οι διατροφικές συνήθειες των ηλικιωμένων Ελλήνων της διασποράς (Medis)

Πτυχιακή Εργασία 19098 203 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Οι διατροφικές συνήθειες των ηλικιωμένων Ελλήνων της διασποράς (Medis)
Συγγραφέας:
Αλουρδάς, Κυριάκος – Γεώργιος Σ.
Επιβλέπων καθηγητής:
Πολυχρονόπουλος, Ευάγγελος
Περίληψη:
ΣΚΟΠΟΣ: Η παρούσα μελέτη στα πλαίσια της MEDIS STUDY έχει ως στόχο την παρατήρηση και αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής των Ελλήνων της Διασποράς μόνιμων κατοίκων της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής της Μεσογείου συνάρτηση του τόπο διαμονής τους. καθώς την παρατήρηση και αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής των Ελλήνων της Διασποράς σε περιοχές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Μ. Ασίας.
ΜΕΘΟΔΟΣ: Η παρούσα μελέτη αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση με τη συγκέντρωση ευρημάτων από μελέτες στα πλαίσια της MEDIS STUDY και άλλων μελετών τα οποία θα αξιολογηθούν συγκριτικά ανάλογα με τον τόπο διαμονής των ηλικιωμένων.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η Μεσογειακή διατροφή υιοθετείται από τους Έλληνες της Διασποράς της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής της Μεσογείου αλλά και σε περιοχές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Μ. Ασίας. Οι Έλληνες της Διασποράς της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής της Μεσογείου και οι έλληνες της Αυστραλίας έχουν τα λιγότερα προβλήματα υγείας ενώ οι Έλληνες μετανάστες στην Ευρώπη έχουν αφομοιωθεί διατροφικά περισσότερο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η Μεσογειακή διατροφή είναι η λύση στην αντιμετώπιση και πρόληψη προβλημάτων υγείας (καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, η υπέρταση, η αύξηση της χοληστερίνης αλλά και ψυχολογικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη) των ηλικιωμένων της Διασποράς παρά την καθιστική ζωή, την κατανάλωση καφέ και το κάπνισμα καθώς αυτά αντισταθμίζονται με την πρόσληψη ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών που ορίζονται από τη Μεσογειακή διατροφή. Βασικοί παράγοντες είναι το κοινωνικό-οικονομικό υπόβαθρο, το μορφωτικό επίπεδο και οι προσωπικές αντιλήψεις καθώς και η πρόσβαση σε συγκεκριμένες τροφές και στις μονάδες φροντίδας υγείας.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-06-26
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Διατροφή (Γενικά). DRI’s
Λοιπά Θέματα:
Διατροφικές συνήθειες
Έλληνες της διασποράς
Λέξεις-κλειδιά:
Μεσογειακή Διατροφή, Έλληνες της Διασποράς, MEDIS STUDY, καρδιοαγγειακές παθήσεις
Περιγραφή:
69 σ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

ALOURDAS_EDD_17.pdf

618 KB