Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου Δελφών μέσω της Διαχείρισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων του

Μεταπτυχιακή Εργασία 26504 193 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου Δελφών μέσω της Διαχείρισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων του
Συγγραφέας:
Λαλλά, Άννα, Αθανάσιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μητούλα, Ρόιδω
Περίληψη:
Τα τελευταία χρόνια η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης γίνεται ολοένα και σημαντικότερη , λόγω των συνεχόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Στην παρούσα εργασία με τίτλο βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου Δελφών μέσω της διαχείρισης των περιβαλλοντικών του προβλημάτων, γίνεται προσπάθεια για την αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των λύσεων που μπορούν να οδηγήσουν στην λύση των προβλημάτων.
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά και αναλύεται η έννοια των πράσινων δήμων καθώς και των χαρακτηριστικών αυτών. Επιπλέον περιγράφεται η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, η διατήρηση και η βελτίωση της αστικής βιοποικιλότητας, ενώ γίνεται αναφορά σε πράσινες πόλεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο.
Στο επόμενο κεφάλαιο περιγράφεται ενδελεχώς ο δήμος Δελφών. Παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του δήμου, οι δημοτικές ενότητες από τις οποίες αποτελείται, το κλίμα της περιοχής, τα δημογραφικά στοιχεία, η γεωμορφολογία καθώς και οι υποδομές που έχει ο δήμος.
Στο τρίτο κεφάλαιο αναπτύσσονται γενικά τα προβλήματα που έχει ο δήμος και ειδικότερα τα περιβαλλοντικά. Περιγράφονται διάφοροι τομείς που αποτελούν το περιβάλλον του δήμου όπως η χλωρίδα, η πανίδα, το έδαφος, οι υδάτινοι πόροι, τα απόβλητα, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Στο τέταρτο κεφάλαιο αφού πρώτα αναλυθεί η μέθοδος Swot, θα εφαρμοστεί στην περίπτωση του δήμου και κατόπιν θα αναλυθούν τρόποι δράσης, μέτρα αντιμετώπισης και διαχείρισης των θεμάτων που προκύπτουν μέσα από την ανάλυση. Ακολουθούν τα Συμπεράσματα και η Βιβλιογραφία.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-09-07
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Λοιπά Θέματα:
Περιβάλλον - Διαχείριση
Αειφορική ανάπτυξη - Ελλάδα - Δελφοί
Λέξεις-κλειδιά:
προβλήματα περιβάλλοντος, βιώσιμη ανάπτυξη, δήμος δελφών, Περιβάλλον
Περιγραφή:
90 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,χάρτες,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

ANNALALLA.pdf

1 MB