Σχεδίαση διαδραστικών dashboards με δεδομένα από API

Πτυχιακή Εργασία 25703 306 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχεδίαση διαδραστικών dashboards με δεδομένα από API
Συγγραφέας:
Κατσούτας-Καλομοίρης, Ηλίας-Ιάσων, Κωνσταντίνος
Επιβλέπων καθηγητής:
Βαρλάμης, Ηρακλής
Περίληψη:
Τα γραφήματα και τα διαγράμματα είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία, οταν πρόκειται για ανάγνωση πολύπλοκων και συμπυκνωμένων δεδομένων. Αποτελόυν απλοποιημένες και δομημένες οπτικες παρουσιάσεις σχέσεων, στατιστικών δεδομένων κλπ. Με την χρήση τους, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να κατανοήσει και να απομνημονευσει πιο ευκολα τα δεδομένα, καθώς και να παρατηρήσει με μεγαλύτερη ευκολία μοτίβα και συσχετισμούς. Υπάρχουν πολλαπλά είδη διαγραμμάτων, καθένα από τα οποία στοχεύει σε διαφορετικό σκοπό.
Το αντικείμενο της πτυχιακής αυτής εργασίας, είναι η σχεδίαση δυναμικών/διαδραστικών διαγραμμάτων και dashboards, με πολυπληθή πολύπλοκα δεδομένα, τα οποία προέρχονται από ανοιχτό API κρυπτονομισμάτων. Στόχος της είναι ο χρήστης να έχει την δυνατότητα να μελετήσει δεδομένα που τον ενδιαφέρουν και να παραμετροποιήσει τις απεικονίσεις αναλογα με τις προτιμήσεις του.
Η αναπαράσταση δεδομένων με γραφήματα έγινε δυνατή με την χρήση της γραμματικής Vega-lite, η οποία αποτελεί μια απλουστευμένη εκδοχή του Vega,. Η Vega είναι μια γλώσσα που παρέχει τα βασικά δομικά στοιχεία για την δημιουργία σύνθετων διαγραμμάτων/γραφημάτων, οι προδιαγραφές των οποίων οριζονται με μορφή JSON.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-03-10
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λέξεις-κλειδιά:
Προγραμματισμός, Σχεδίαση διαδραστικών ταμπλών, Διαιδκτυακή Διεπαφή Χρήστη, Κρυπτονόμισμα
Περιγραφή:
65 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0