Σχεδίαση και ανάπτυξη αποθηκών δεδομένων στο πεδίο των logistics

Μεταπτυχιακή Εργασία 23962 174 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχεδίαση και ανάπτυξη αποθηκών δεδομένων στο πεδίο των logistics
Συγγραφέας:
Γεωργίου, Κωνσταντίνα - Σοφία, Παναγιώτης
Επιβλέπων καθηγητής:
Βαρλάμης, Ηρακλής
Περίληψη:
Στις μέρες μας η βιομηχανική παραγωγή αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε πολλούς τομείς και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το εμπόριο. Όσο υπάρχει εξέλιξη, τόσο περισσότερο οι εταιρείες γίνονται πιο πολύπλοκες οπότε απαιτείται χειρισμός πληροφοριακών συστημάτων για την επεξεργασία των δεδομένων και ορθότερη συστηματοποίηση των πληροφοριών.
Επιχειρήσεις που απαιτείται η ύπαρξη και κατεπέκταση η χρησιμοποίηση ενός προγράμματος διαχείρισης δεδομένων είναι κατά κύριο λόγο οι εταιρείες μεταφοράς και αποθήκευσης προϊόντων (πχ. Εφοδιαστικές αλυσίδες).
Μία βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται κυρίως για την λήψη αποφάσεων σε ένα οργανισμό,θεματικά προσανατολισμένη, έχει ολοκληρωμένα δεδομένα, τα οποία διατηρούνται σε βάθοςχρόνου χωρίς να διαγράφονται. (Inmon, 1992).
Μέσω της παρούσας εργασίας πραγματοποιείται η παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας μίας εφοδιαστικής αλυσίδας Third Party Logistics (3PL) καθώς και του προγράμματος Warehouse management (WMS) που χρησιμοποιείται, για την διαχείριση δεδομένων και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.
Στο πρώτο και στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται η ένvοια μιας αποθήκης εμπορευμάτων (Logistics) καθώς και οι μορφές εταιρειών. Στα επόμενα κεφάλαια (τρίτο και τέταρτο) καταγράφεται ο ορισμός μιας βάσης δεδομένων (ΒΔ), η έννοια των συστημάτων διαχείρισης αποθήκης (WMS) καθώς και οι σκοποί τους. Στην συνέχεια, κεφάλαια πέντε έως επτά,
περιγράφονται οι σχέσεις και τα ωράρια λειτουργίας των εταιρειών καθώς και γενικές απαιτήσεις παραλαβών μιας αποθήκης.
Επιπροσθέτως, στο κεφάλαιο οκτώ θα περιγραφεί η ανάλυση της διαδικασίας μίας αποθήκης. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τις εισαγωγές (αφίξεις), την συλλογή παραγγελιών, την διανομή των προϊόντων καθώς και τις επιστροφές και τα αποθέματα τους.
Στο κεφάλαιο εννέα, παρουσιάζεται μια βάση δεδομένων για τη διαχείριση της αποθήκης εφοδιαστικής αλυσίδας η οποία θα επιτρέπει τον έλεγχο των διαθέσιμων κωδικών και προϊόντων. Το πρόγραμμα που έχει χρησιμοποιηθεί είναι σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων (Σ∆Β∆) SQL Server Management Studio (SSMS) και το σχεδιαστικό πρόγραμμα framework Warehouse Management System (WMS). Οι χρησιμοποιηθέντες πίνακες περιλαµβάνουν πληροφορίες για τα προϊόντα, τα σημεία παραλαβής, τις ημερομηνίες εκδοσης των παραστατικών, τα στοιχεία των πελατών, τα στοιχεια παραλαβών,τους προµηθευτές κ.α.
Τέλος, στο κεφάλαιο δέκα παρουσιάζονται γενικά συμπεράσματα.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-11-02
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Εφοδιαστική - Διοίκηση και οργάνωση
Εφαρμογές, εργαλεία, κλπ.
Βάσεις δεδομένων - Διαχείριση
Λέξεις-κλειδιά:
διαχείριση αποθήκης, βάσεις δεδομένων, Εφοδιαστική αλυσίδα
Περιγραφή:
73 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,χάρτες,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

KonstantinaGeorgiou_.pdf

2 MB