Προστασία και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων στο διαδίκτυο με έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα

Μεταπτυχιακή Εργασία 23881 216 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Προστασία και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων στο διαδίκτυο με έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα
Συγγραφέας:
Βουτσινάς, Σταμάτιος, Χαράλαμπος-Νικόλαος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μήτρου, Ευαγγελία (Λίλιαν)
Περίληψη:
Σκοπός της διπλωματικής μου εργασίας είναι να καταγραφεί το πόσο πολύτιμα είναι τα προσωπικά δεδομένα όλων μας , και κυρίως των ανηλίκων , οι οποίοι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα χρηστών γιατί δεν έχουν τη βιολογική,ψυχική και διανοητική ωριμότητα που έχουν οι ενήλικοι. Έτσι πολλές φορές για χάριν της αυτοπροβολής τους,και της διασκέδασής τους, είναι διατεθειμένοι να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητά τους, δημοσιεύοντας πλήθος προσωπικών τους στοιχείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η έκθεση αυτή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην προσωπική ζωή τους στο παρόν και στο μέλλον και κυρίως στη μελλοντική επαγγελματική τους ζωή.

Η εργασία εστιάζει επίσης στο πως εμφανίστηκαν τα κοινωνικά δίκτυα έως σήμερα ,το πως επηρεάζουν την κοινωνία και θετικά & αρνητικά ,αναλύει τις έννοιες της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων και αναφέρεται σε βάθος , στο πιο σημαντικό από άποψη επίδρασης στους ανήλικους κοινωνικό δίκτυο, το FACEBOOK. Επίσης γίνεται εκτενής αναφορά στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα προσωπικά δεδομένα στη χώρα μας διαχρονικά και τελευταία με το Γ.Κ.Π.Δ. που ενσωματώθηκε ως εθνική νομοθεσία στα κράτη μέλη της Ε.Ε.,καθώς και προτείνονται μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων προστασίας & ασφάλειας των ανηλίκων.Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν κυρίως η βιβλιογραφική αναζήτηση από το διαδίκτυο και από το μάθημα ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ που διδάσκεται στο μεταπτυχιακό του τμήματος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ του ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ανήλικοι όσον αφορά τον όγκο των δεδομένων αλλά και τη σημαντικότητα των στοιχείων που δίνουν στα κοινωνικά δίκτυα έτσι ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες για τη μελλοντική τους ζωή και το σπουδαίο ρόλο της εκπαίδευσης και των ελεγκτικών αρχών ( Α.Π.Δ.Π.Χ.) για το σκοπό αυτό.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-10-26
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Προστασία δεδομένων
Λέξεις-κλειδιά:
προσωπικά δεδομένα, κοινωνικά δίκτυα, ΓΚΠΔ, ανήλικοι
Περιγραφή:
200 σ.,εικ.,πίν.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

StamatiosVoutsinas.pdf

2 MB