Το διαδίκτυο των πραγμάτων στον τομέα της υγείας, εφαρμογές, προβλήματα και λύσεις

Μεταπτυχιακή Εργασία 23815 132 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Το διαδίκτυο των πραγμάτων στον τομέα της υγείας, εφαρμογές, προβλήματα και λύσεις
Συγγραφέας:
Πατρικόπουλος, Βάιος, Ευάγγελος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μαντζάνα, Βασιλική
Περίληψη:
Έχουν παρέλθει περίπου 44 χρόνια από τότε που το πρώτο ασύρματο τηλεφώνημα έγινε πραγματικότητα. Από τότε τα ασύρματα και κινητά δίκτυα έχουν περάσει μέσα από πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών τους.
Η αλματώδης ανάπτυξη των δικτύων έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη πολλών Τεχνολογιών. Μία πολλά υποσχόμενη ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνολογία είναι το διαδίκτυο των πραγμάτων (InternetofThings - IoT). Συσκευές συνδέονται μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου για να εξυπηρετήσουν και διευκολύνουν τις ανθρώπινες ανάγκες.
Το Διαδίκτυο των ιατρικών πραγμάτων (Internetof ΜedicalThings - IoMT) έρχεται να εξυπηρετήσει τον τομέα της Υγείας και να βελτιώσει την υγειονομική περίθαλψηκαι ειδικότερα την κατ’ οίκον περίθαλψη. Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με το διαδίκτυο των πραγμάτων στον τομέα της υγείας τις εφαρμογές τα προβλήματα και τις λύσεις.
Το δεύτερο κεφάλαιο είναι μια εισαγωγή για την σπουδαιότητα του IoT τις εφαρμογές τις προκλήσεις και την επίδραση των βιομηχανιών στην ανάπτυξή του.
Το τρίτο κεφάλαιο αναλύει διεξοδικά το ΙοΤ. Ασχολείται με την πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη. Αναλύει το Ecosystem,την Αρχιτεκτονική και τις εφαρμογές του ΙοΤ.
Το τέταρτο κεφάλαιο ασχολείται με το ΙοΜΤ, συγκεκριμένα με τις Τεχνολογίες που κυκλοφορούν στην αγορά, την αρχιτεκτονική, τα οφέλη, εμπόδια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια των μηχανημάτων από κακόβουλες επιθέσεις. Συμπεριλαμβάνεται ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε σε γιατρούς και ασθενείς και αφορά στη χρήση και αποδοτικότητα του IoT και στατιστική αποτίμηση.
Το πέμπτο κεφάλαιο ασχολείται με τις μελλοντικές προοπτικές και τα συμπεράσματα.
Το έκτο κεφάλαιο είναι ο επίλογος και ακολουθεί η βιβλιογραφία .
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-10-22
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Διαδικτυακές εφαρμογές
Λέξεις-κλειδιά:
Διαδίκτυο πραγμάτων, Υγεία
Περιγραφή:
87 σ.,εικ.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

VAIOSPATRIKOPOULOS.pdf

2 MB