Υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων σε περιβάλλοντα αυτοματισμών και έξυπνου σπιτιού

Πτυχιακή Εργασία 23774 341 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων σε περιβάλλοντα αυτοματισμών και έξυπνου σπιτιού
Συγγραφέας:
Δερβίσης, Βασίλειος, Γεώργιος
Επιβλέπων καθηγητής:
Καραγιώργου, Σοφία
Περίληψη:
Στην εποχή μας που η τεχνολογία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς ο άνθρωπος ψάχνει έξυπνες εφαρμογές και τεχνολογίες που θα του παρέχουν διευκολύνσεις στην καθημερινότητά του και κυρίως στην οικία του.Αρχικά δημιουργήθηκαν μεμονωμένες έξυπνες συσκευές (για παράδειγμα έξυπνοι διακόπτες με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου). Με τον καιρό δημιουργήθηκε η ανάγκη ενοποίησης συσκευών και συστημάτων κάτω από ένα ενιαίο έξυπνο σύστημα (smart-home). H τεχνολογία έξυπνου σπιτιού παρέχει στους χρήστες ασφάλεια άνεση , ενεργειακή απόδοση και άλλες ευκολίες. Συγκεκριμένα, έχει την δυνατότητα να ελέγξει από όπου και αν βρίσκεται φωτισμό, θέρμανση, τηλεοράσεις, κλιματιστικά, κάμερες και συστήματα ασφάλειας μέσω κινητού τηλεφώνου ή ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα ο αριθμός των χρηστών έξυπνων σπιτιών παγκοσμίως σήμερα ξεπερνά 189 εκατομμύρια και προβλέπεται ο αριθμός αυτός τα επόμενα χρόνια να είναι πολλαπλάσιος (Smart home worldwide market users, n.d.). Η ραγδαία αυτή αύξηση οφείλετε και στο γεγονός ότι τα έξυπνα αυτά συστήματα προσφέρουν βελτιωμένη εξοικονόμηση ενέργειας.
Είναι συνεπώς φανερή η ανάγκη ύπαρξης κατάλληλων συστημάτων που να μπορούν να προσφέρουν τις προαναφερθείσες λειτουργικότητες με φιλικά προς τον χρήστη περιβάλλοντα.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-10-19
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Κατοικίες - Αυτοματισμός
Λέξεις-κλειδιά:
έξυπνο σπίτι, εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια
Περιγραφή:
45 σ.,εικ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

VasileiosDervisis.pdf

5 MB