Λαϊκός πολιτισμός και βιώσιμη ανάπτυξη- μελέτη περίπτωσης ο Δήμος Αμαρίου

Πτυχιακή Εργασία 23704 201 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
Λαϊκός πολιτισμός και βιώσιμη ανάπτυξη- μελέτη περίπτωσης ο Δήμος Αμαρίου
Συγγραφέας:
Πηγουνάκη, Ελπίδα, Νικόλαος
Επιβλέπων καθηγητής:
Μητούλα, Ρόιδω
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη της σημασίας του λαϊκού μας πολιτισμού και η αναγνώριση της ανάγκης αξιοποίησης των επιμέρους στοιχείων του, στην προσπάθεια μιας βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και συγκεκριμένα του Δήμου Αμαρίου.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η Βιώσιμη Ανάπτυξη έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πρωτεύοντα διεθνή θέματα τόσο σε θεωρητικό/επιστημονικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Οι διεθνείς οργανισμοί αλλά και τα κράτη, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις της ανάπτυξης τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, αναζητούν τρόπους ώστε η ανάπτυξη του κάθε κράτους να είναι όσο το δυνατό πιο βιώσιμη.
Στην αναζήτηση τρόπων και μεθόδων ώστε να οδηγηθεί σε μία πιο βιώσιμη τροχιά η ανάπτυξη της χώρα μας, το πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτουμε, μέρος του οποίου είναι και ο Λαϊκός μας πολιτισμός, μπορεί να μπορεί να αποβεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο.
Η προγραμματισμένη, βάσει σχεδιασμού και ουσιαστική αξιοποίησή του Λαϊκού μας πολιτισμού με κανόνες σύγχρονης πολιτιστικής πολιτικής και επιχειρηματικότητας μπορούν αποτρέψουν την καταστροφή του σημαντικού αυτού πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας μας και να συμβάλουν στην επωφελή αξιοποίησή του.
Όσον αφορά το Δήμο Αμαρίου στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται μια πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης, με άξονα τον λαϊκό του πολιτισμό, με την οποία υποστηρίζουμε ότι με τις συντονισμένες ενέργειες και δράσεις μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών είναι δυνατό να επιτύχουμε αφενός μεν την προβολή του Δήμου αλλά και την βιώσιμη ανάπτυξη του.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-09-15
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Λοιπά Θέματα:
Πολιτιστική κληρονομιά - Ελλάδα
Πολιτισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Λαϊκός πολιτισμός, Δήμος Αμαρίου, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Τοπική Ανάπτυξη
Περιγραφή:
228 σ.,εικ.,πίν.,διαγρ.,χάρτες,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

ElpidaPigounaki.pdf

9 MB