"Μουσικό Κουτί" Σχεδιασμός ενός Διαδραστικού Οπτικοακουστικού Περιβάλλοντος

Μεταπτυχιακή Εργασία 23589 142 Αναγνώσεις

Πρωτότυπος Τίτλος:
"Μουσικό Κουτί" Σχεδιασμός ενός Διαδραστικού Οπτικοακουστικού Περιβάλλοντος
Συγγραφέας:
Αραποστάθη-Γαλάνη, Άννα-Μαρία, Παύλος
Επιβλέπων καθηγητής:
Βαρλάμης, Ηρακλής
Περίληψη:
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλάζει τη καθημερινότητα μας σε όλα τα πεδία. Συγκεκριμένα η ανάπτυξη του Hardware έχει πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες επικοινωνίας του ανθρώπου με τον υπολογιστή. Δημιουργούνται νέα εργαλεία επικοινωνίας και κατ΄ επέκταση επηρεάζεται και ο τρόπος που παράγεται αλλά και βιώνεται η ψυχαγωγία και η τέχνη. Ο τομέας των Interactive Media ερευνά τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει η τεχνολογία για επικοινωνία και αυτό φαίνεται τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στο ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό τομέα. Αντικείμενο της εργασίας μου είναι να ερευνήσω αυτές τις δυνατότητες και να προτείνω έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας του χρήστη με τον υπολογιστή. Το Μusic Box είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας γύρω από εφαρμογές Interactive Media που εμπλέκουν τη σωματικότητα ακόμα περισσότερο στις τεχνολογικές εφαρμογές

Προτείνω το Music Box, μια ψυχαγωγική εφαρμογή που προτείνει στο χρήστη να παίξει μουσική με το σώμα του και να δημιουργήσει οπτικό περιεχόμενο σε ένα φυσικό κύβο. Ένας απλός κύβος μπορεί να πάρει ζωή, καλώντας το χρήστη να αλληλεπιδράσει με τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το σώμα του και συγκεκριμένα τα χέρια του.

Η ανάπτυξη των νέων μέσων τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει νέους τρόπους επικοινωνίας. Η κατανόηση των ανθρώπινων χαρακτηριστικών προσφέρει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης ανθρώπου και υπολογιστή. Πιστεύω ότι η τεχνολογία μπορεί και πρέπει να έρθει πιο κοντά στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά εμπλέκοντας περισσότερο την ανθρώπινη φύση και κάνοντας τη νέα τεχνολογική πραγματικότητα περισσότερο εξανθρωπισμένη.
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-08-31
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Θεματικές Κατηγορίες:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιστήμη των υπολογιστών
Λοιπά Θέματα:
Οπτική Επικοινωνία
Τεχνολογικές καινοτομίες - Ελλάδα
Διαδραστικά πολυμέσα
Λέξεις-κλειδιά:
Διαδραστικές Εμπειρίες, Οπτικοακουστικό Περιβάλλον, Μουσικό Κουτί
Περιγραφή:
42 σ.:εικ.,πίν.,διαγρ.,σχ.
Άδεια χρήσης:
19429 Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0